$
שוק ההון

אי של יציבות: מעלות השאירה את דירוג הבנקים בישראל ללא שינוי

מחברת דרוג האשראי נמסר שהשארת הדירוג על "+AA" נובעת בעיקר מהנתונים המאקרו כלכליים החיוביים של ישראל בהשוואה למדינות בעולם

שי סלינס 18:06 06.12.11

 

בניגוד למגמה בתקופה האחרונה של סוכנויות דרוג האשראי בעולם של הורדת דירוג לבנקים ולמוסדות פיננסים, סוכנות דירוג האשראי מעלות S&P הודיעה היום (ג') כי היא משאירה את דירוג האשראי של הבנקים לאומי, פועלים ומזרחי-טפחות על "ilAA+" עם אופק יציב, כאשר בנק דיסקונט נשאר על "ilAA-" עם אופק יציב.

 

ממעלות נמסר כי שונתה המתודולוגיה לפיה הם מדרגים את הבנקים, כאשר הדירוג לפי המתודולוגיה החדשה משקף את דירוג הבנק, הכולל בתוכו את הדירוג העצמאי של הבנק ואת שקלול תמיכת המדינה.

 

רונית הראל בן זאב, מנכ"לית S&P מעלות: "דירוגי הבנקים הישראלים נותרו יציבים בעיקר לאור הנתונים המקרו כלכליים החיוביים של ישראל בהשוואה גלובלית. ישראל בולטת לטובה כאשר דירוגי הבנקים במדינות המפותחות ממשיכים להימצא תחת לחץ שלילי, בשל המשבר בכלכלה העולמית. ".

 

בנוסף מסרה רונית הראל בן זאב כי "עדכון המתודולוגיה לא הוביל לשינויים מהותיים בדירוגי הבנקים הישראלים, זאת בעיקר בשל היציבות של האינדיקטורים הכלכליים של מדינת ישראל המשתקפים בדרוגי הבנקים. הדירוג העצמאי של כל בנק מתבסס על דירוג הסיכון של המערכת הבנקאית בכל מדינה אליו מתווספים המאפיינים הספציפיים של כל בנק (הון, ניהול, פרופיל סיכון, וכו'). בישראל נקבע סיכון המערכת הבנקאית ל – 4, בסולם של 1-10, כאשר 1 הטוב ביותר, ומרמה זו נגזר עוגן דירוג גלובלי של BBB. רמה של 4 נקבעה למדינות כמו ברזיל, פרו, כווית, קטר, מקסיקו, דרום אפריקה, ספרד, צ'כיה ומלזיה, ובישראל היא מושפעת בעיקר מסיכון פוליטי וריכוזיות אשראי גבוהה, המקוזזים בחלקם במסגרת רגולטורית ויציבות מערכתית".

 

מוקדם יותר היום הודיעה S&P העולמית כי קרן היציבות הפיננסית האירופית עשויה לאבד את דירוג האשראי שלה, שהוא הגבוה ביותר, אם כל אחת משש הערבות לקרן החילוץ תעמוד בפני הורדת דירוג AAA שלהן.

x