$
שוק ההון

כלל ביטוח השלימה מכירת ברודגייט תמורת 12 מיליון ליש"ט

כלל ביטוח צפויה נכון למועד זה לרשום רווח לפני מס של 16 מיליון ליש"ט בגין השלמת העסקה, אך כל זאת תלוי בתוצאות שתשיג החברה עד תום השנה

שהם לוי 08:24 01.12.11

 

כלל ביטוח הושלמה העסקה למכירת אחזקות בחברת הביטוח ברודגייט שהחברות הבנות שלה המהוות "תאגיד חבר" בסינדיקט 1301 בלויד'ס, בתמורה לכ-12 מיליוני ליש"ט.

 

כמו בדיווחים הקודמים, חוזרת החברה על העובדה כי גם לאחר השלמת העסקה, היא תמשיך לשאת בתוצאות שנות החיתום עד תום 2011 , לרבות אירועי ביטוח שיארעו בשנים שלאחר השנה הקלנדרית 2011 המכוסים בפוליסות המשויכות לשנות החיתום שעד וכולל שנת 2011. לשם כך נקבע, כי במידת הצורך הצדדים יפצו זה את זה הרעה בתוצאות שנות החיתום הפתוחות ביחס לתוצאות הכלולות בדוחות הכספיים למועד השלמת העסקה.

 

להערכת החברה, על פי נתוני הדוחות הכספיים נכון לתום הרבעון השלישי, בעקבות השלמת העסקה, תרשום החברה בדוחותיה הכספיים השנתיים, רווח כולל לפני מס בגין הפער בין התמורה שהתקבלה לבין ערכה בספרים של ההשקעה בברודגייט וההתחייבות בגין השנים הפתוחות, בסכום שנאמד בכ-10 מיליון ליש"ט (כ-59 מיליון שקל לפי שער החליפין ליום השלמת העסקה).

 

בנוסף תרשום כלל ביטוח רווח לפני מס שירשם בדוח רווח והפסד שמביא בחשבון מימוש של קרן ההון בגין הפרשי תרגום, בסכום שנאמד בכ-6 מיליוני ליש"ט (כ-34 מיליון שקל נכון ליום השלמת העסקה). ההערכה זו עשויה להשתנות בהתאם לתוצאות ברודגייט עד למועד השלמת העסקה.

x