מנורה מבטחים: הפסד של 11 מיליון שקל בתחום הגמל ברבעון השלישי
ההפסד נגרם בעיקר בגין קופות הגמל מבטיחות התשואה בהן מתחייבת מנורה לתשואה קבועה לעמיתים ללא קשר לתוצאות בשוק ההון
23:47
26.11.11
חברת הביטוח מנורה מבטחים סיימה את הרבעון השלישי בהפסד כולל של 94 מיליון שקל לעומת רווח כולל של 107 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. על התוצאות השפיעו הירידות בשווקים לצד גידול בהוצאות ההנהלה, בעיקר עקב עלייה במספר העובדים.
תחום החיסכון ארוך הטווח הכולל את הפנסיה, הגמל וביטוחי המנהלים רשם ברבעון הפסד כולל של 69 מיליון שקל לעומת רווח כולל של 86 מיליון שקל ברבעון המקביל, כתוצאה מהפסדים בביטוחי החיים והגמל וירידה ברווח בפנסיה, הכל בשל הפסדי השקעות. תחום ביטוחי החיים לבדו רשם הפסד כולל של 75 מיליון שקל לעומת רווח כולל של 43 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, בשל הפסדי השקעות וכן עלייה בהוצאות עמלות, שיווק והנהלה וכלליות.
מנורה רשמה שיפור קל בשיעור הפידיונות שלה בפוליסות ביטוחי החיים כשברבעון השלישי היוו הפידיונות 3.7% לעומת 4.3% ברבעון המקביל.
תחום הפנסיה המרוכזה בחברת מבטחים, הגדולה בענף, כבר מנהל נכסים בהיקף של 35.7 מיליארד שקל. הרווח הכולל מהתחום עמד ברבעון על 16.6 מיליון שקל לעומת רווח של 27.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח הכולל הושפעה מירידה ברווחי השקעות לצד גידול בהוצאות הנהלה וכלליות והוצאות שיווק ורכישה (תשלומים לסוכני ביטוח). פעילות הגמל רשמה הפסד כולל של 11 מיליון שקל לעומת רווח של 15.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד נגרם בעיקר בגין קופות הגמל מבטיחות התשואה בהן מתחייבת מנורה לתשואה קבועה לעמיתים ללא קשר לתוצאות בשוק ההון וכן בעקבות גידול בהוצאות השיווק וגידול במצבת העובדים.
בחודש נובמבר חילקה מנורה מבטחים פנסיה דיבידנד של 350 מיליון שקל לחברת הביטוח.


