$
שוק ההון

המסחר באירופה ננעל בירידות חדות; הבורסה במילנו צללה ב-4.7%

דאקס איבד 3.35%, קאק השיל 3.4% ופוטסי נחלש ב-2.6%; הונגריה ביקשה באופן רשמי סיוע פיננסי מקרן המטבע; מודי'ס הזהירה את צרפת מהורדת דירוג

שהם לוי 19:17 21.11.11

 

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב') בירידות חדות בהובלת מניות הבנקים, על רקע החששות ממצבן של ספרד ואיטליה. בינתיים גם מארה"ב מגיעים איתותים שליליים בנוגע לקשיים בוועדה לקיצוץ הגירעון האמריקאי. בורסות אסיה ננעלו בירידות שערים.

 

מדדי מניות

דאקס קאק פוטסי מילאנו

 

קרן המטבע הבינלאומית הודיעה היום כי הונגריה ביקשה באופן רשמי סיוע פיננסי "כאמצעי זהירות". בהצהרה קצרה מסרה קרן המטבע כי קיבלה בקשה מבודפשט "לסיוע פיננסי אפשרי". ההכרזה מגיעה לאחר שבימים האחרונים צצו שמועות בנושא, והרשות ההונגריות התעקשו כי ביקור נציגי קרן המטבע במדינה בשבוע שעבר היה חלק משיחות שגרתיות בין הצדדים.

 

"עליית שיעורי הריבית על אג"ח צרפתיות ותחזיות צמיחה נמוכות יותר עשויות להוות מכה לתחזית דירוג האשראי של צרפת", כך הזהירה סוכנות הדירוג מודי'ס בדו"ח שפרסמה היום, שרק הוסיף לחץ על שוקי האג"ח האירופיים.

 

המשקיעים ממשיכים לעקוב היום אחרי התשואות על איגרות החוב של צרפת, איטליה ספרד לעשר שנים, אחרי שאלה הזינו את הירידות בשוקי העולם במהלך השבוע שעבר. התשואות על איגרות החוב הארוכות של ספרד ואיטליה עברו את ה-7% בשבוע שעבר, רמה אותה הגדירו משקיעים כקריטית ביותר.

 

אתמול קיימה ספרד בחירות לפרלמנט, כאשר מפלגת המכרז ימין ניצחה את המפלגה הסוציאליסטית שמחזיקה כיום בשלטון.

 

בתוך כך דווח אתמול כי הנציבות האירופית  תחשוף ביום רביעי שורה של צעדים שמטרתם להילחם במשבר החובות הפוקד את היבשת - על פי ידיעה ב"וול סטריט ג'ורנל". בראיון לעיתון אמרה חברת הנציבות ויויאן רדינג כי הצעדים כוללים חוקים שמטרתם להדק את הפיקוח על התקציבים הממשלתיים ולשפר את המינהל הכלכלי בגוש היורו, כמו גם ייצוג משותף של מדינות גוש היורו בקרן המטבע הבינלאומית - שיעניק להן קול משותף בדיוני הארגון ובמוסדות פיננסיים בינלאומיים אחרים.

 

ביום רביעי הקרוב תפרסם הוועדה שמינה הקונגרס  לדיון בקיצוץ התקציב האמריקאי ב-1.2 טריליון דולר עבור העשור הקרוב את מסקנותיה. על פי דיווח של CNBC מאתמול, הוועדה צפויה להודיע שהשיחות נכשלו ולא הושגה הסכמה על מתווה ההפחתה.

 

"אנחנו זקוקים לחומת אש שתמנע ממשבר החובות להתפשט ועלינו להגדיל את כספי קרן החילוץ מטריליון יורו ל-2 טריליון יורו", אמר ג'וזף אקרמן, מנכ"ל דויטשה בנק.

 

למרות החששות ממשבר החובות המחריף באירופה, האנליסטים, על פי הסקר של בלומברג צופים עלייה של 10% ברווח המצרפי של החברות בשנת 2012. על פי חציון תחזיות האנליסטים של בלומברג צפוי הרווח המצרפי של החברות הנמנות על מדד המניות הגדול באירופה, Stoxx Europe 600, לעלות ב-10%.

 

ישראליות באירופה

 

אפי פיתוח הנסחרת בבורסת לונדון תפרסם מחר את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי. על פי בית ההשקעות אורלסיב צפויה החברה להציג עלייה של 167% בהכנסות ל-38.5 מיליון דולר בהשוואה לתקופה המקבילה.

 

בנקאים בכירים בבנק ההשקעות קרדיט סוויס מואשמים בכך שסייעו לאזרחים אמריקאים להתחמק מתשלומי מסים , כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג.

 

מניית דויטשה בנק מרכזת עניין עם ירידות חדות וחזור מסחר גבוה יחסית.

x