היורו נחלש מול השקל על רקע הסערה הפוליטית באיטליה ויוון; "הדולר ימשיך להתחזק"
היורו איבד 0.2% ושערו היציג נקבע על 5.06 שקלים; והדולר עלה ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.68 שקלים; באיטליה תיערך מחר הצבעה בפרלמנט על דו"ח התקציב של השנה שעברה על רקע הכחשות דיווחים על התפטרות ברלוסקוני; ביוון נמשכים הנסיונות להקים ממשלת אחדות אחרי התפטרות פפנדריאו
היורו נחלש היום (ב') מול השקל על רקע חששות שראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני ייכשל בהשגת רוב להצבעת מפתח בפרלמנט אתמול והניסיונות להקים ממשלת אחדות ביוון. ברלוסקוני נאלץ להכחיש היום שמועות על כך שיתפטר בזמן הקרוב.
היורו איבד 0.2% ושערו היציג נקבע על 5.06 שקלים והדולר עלה ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.68 שקלים. בעולם היורו נחלש ב-0.7% מול הדולר ונסחר ברמה של 1.37 דולר.
בעקבות אישור תוכנית הקיצוצים על ידי ממשלת יוון, מסתכלים בשוק ההון הבוקר קדימה כאשר על הפרק ניצבת איטליה, כתבה ורד יצחקי, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים. "מחר כבר צפוי הממשל להצביע על התוכנית שהגיש ברלוסקוני. הצבעה זו תהווה מעין הצבעת אמון של הממשל בברלוסקוני וביכולתו להוביל את איטליה לפתרון המשבר הפיננסי. על רקע ההתפתחויות באירופה ממשיך היורו להיחלש אל מול הדולר. היחלשותו של היורו תומכת בהתחזקות הדולר בשוק המקומי כאשר להערכתנו, על רקע מצבה "הרעוע" של אירופה והציפייה לתנודתיות בשער היורו ולהחלשות נוספת, צפוי הדולר להמשיך ולהתחזק אל מול השקל כבר בטווח המיידי אל מעל לרמת ה-3.70 בדרכו לעבר רמת 3.75- 3.74", מסרה.
מחר יצביע הפרלמנט באיטליה על דו"ח התקציב ל-2010 בעת שברלוסקוני נאבק לשמור על הרוב בפרלמנט וזינוק בעלויות ההלוואות של המדינה. למרות הקריאות הגוברות בימים האחרונים להתפטרותו, מבית ומבחוץ, ברלוסקוני נחוש לשמור על כיסאו עד סוף הקדנציה הנוכחית ב-2013 ומוכן להיאבק על כך.
ראש ממשלת יוון יורגוס פפנדריאו הסכים לפרוש מתפקידו לשם יצירת ממשלת אחדות על מנת להשיג תמיכה בינלאומית ולהימנע מהתמוטטות הכלכלה ביוון. שרי האוצר של אירופה ייפגשו בבריסל היום כדי להסכים על פרטי התוכנית להגדלת קרן היציבות האירופית.
ראש ממשלת יוון ג'ורג' פפנדריאו אמר אתמול בישיבת הקבינט כי הוא אינו מעוניין לעמוד בראש הממשלה הבאה, שתוקם בקרוב. פפנדריאו הוסיף כי הממשלה הנוכחית תוחלף בחדשה בקרוב. פפנדריאו ערך פגישות עם נשיא יוון, קרולוס פפוליאס, ומנהיג האופוזיציה, אנטוניס סמראס, לשיחות בנושא הקמת ממשלת אחדות לאומית, שתתמודד עם משבר החוב וההתנגדות הציבורית לתוכנית החילוץ האירופית.
"זהו פתרון לטווח קצר אבל אפילו ממשלה חדשה צריכה לקצץ בהוצאות, להעלות מסים ולעשות סדר פנימי, לכן הסיפור לא הסתיים", אמר קומאר פאלאט, מנהל קפסטרים קפיטל לבלומברג. "הצעד הבא הוא מה יקרה עם איטליה, ממש לא יצאנו מכלל סכנה בכל הקשור לאירופה", הוא אמר.
"גם בשבוע הקרוב יסערו הרוחות והידיעות האחרונות שנקבל מהאיחוד הן שישפיעו על השוק", כתב יפתח דרורי מלמבקס בסקירתו השבועית. "ביום ביום חמישי סיפקה אירופה חדשות מפתיעות נוספות, כאשר ריבית דצמבר הורדה ברבע אחוז לשיעור של 1.25%. הסיבה להורדה, לטענת הבנק המרכזי ונגידה החדש, מריו דראגי, היא הירידה בציפיות לאינפלציה והירידה בהיקפי ההשקעות באירופה", כתב.
"בעקבות ההודעה נחלש היורו אל מול השקל בכ- 1.5% והחרפת הכאוס ביבשת עשויה להובילו השבוע גם לשער של 4.97. הורדת הריבית, יש לזכור, תאפשר לבנק ישראל מרווח תמרון ותאפשר לו להוריד את ריבית חודש ינואר בעוד כרבע אחוז בהחלטה הבאה. בנוסף, לקראת השבוע הבא נוכל לצפות לעליה בדולר שקל: גם עליה לשער של 3.73 לא תפתיע את המשקיעים המחפשים אישוש להשקעתם ע"י מגמה דולרית עולמית", הוסיף.
הפגישה המתוחה של ראשי ה־G20 בסוף השבוע הניבה תוכנית פעולה חלקית בלבד, אבל אחת הנקודות המרכזיות בה, היא ההסכמה של סין לאפשר "סחירות הדרגתית" של היואן, וכן הסכמה להפחית בהדרגה את רזרבות מטבע החוץ שלה. אף כי לא התחייבה ללוח זמנים מסוים, יש כאן נגיעה באחד הגורמים לחוסר האיזון בכלכלה העולמית שהביא למשבר האירופי.


