$
שוק ההון

החששות מהבחירות בארה"ב מביאים את הפוליטקאים לקראת גיבוש הסכמה להפחתת הגירעון

המנהיגים האמריקאים מנסים להשיג את אמון הציבור לקראת הבחירות לנשיאות שיתקיימו ב-2012. על הועדה המיוחדת שהקים הקונגרס בעניין הפחתת החוב, מוטלת המשימה להחליט על מתווה להפחתת הגירעון של ארה"ב ב-1.2 טריליון דולר בעשר השנים הקרובות

סוכנויות הידיעות 17:24 28.10.11

 

הפאנל המיוחד שהוקדם כדי למצוא מתווה להפחתת הגירעון האמריקאי בהתאם לעסקה שבמסגרתה הוחלט להגדיל את תקרת החוב של ארה"ב ממהר לגבש תוכנית. הפאנל מונה שישה רפובליקנים ושישה דמוקרטים ומעוניין לפתור את בעיית הגירעון האמריקאי עוד לפני הבחירות המתוכננות לנשיאות ארה"ב ב-2012.

 

דובר הקונגרס, ג'ון ביינר, וראש הרפובליקנים בסנאט, מיץ' מקונל מעוניינים בעסקה ובטחים שיהיה זה צעד חכם מבחינה פוליטית וחיוני מאוד עבור הכלכלה הגדולה בעולם.

 

מנהיג הדמוקרטים בסנאט הארי ריד ומנהיגת הדמוקרטים בבית הלבן, נאנסי פלוסי מחזיקים באותה דעה.

 

"אנחנו יודעים כמה חשוב ההסכם וההודעה שנשלח לכל העולם, לשווקים ולעם האמריקאי. בטוחים שזה ייצור ביטחון, לכן יהיה מדובר בהזדמנות שהוחמצה אם לא נגיע להסכמה", כך אמרה פלוסי היום לעיתונאים.

 

לועדה המיוחדת של הקונגרס יש תאריך יעד של עד ה-23 בנובמבר להגיע עם מתווה להפחתת הגירעון האמריקאי ב-1.2 טריליון דולר בתקופה של 10 שנים. מבוי סתום וחוסר הסכמה יגרור קיצוצים מיידיים בתקציב הביטחון ובתוכניות פנימיות.

 

אנליסטים גורסים שהועדה המיוחדת שהוקמה תוציא את האזרחים האמריקאים מהאשלייה בה הם נמצאים. אזרחי ארה"ב מאוכזבים מההנהגה היושבת בוושינגטון שלא יכולה להעביר החלטות פשוטות וחשובות. דוגמה אחת מוחשית לכך קיבלו האמריקאים בסוף חודש אוגוסט, כאשר רק ברגע האחרון הצליח ממשל אובמה למנוע חדלות פירעון של הממשל האמריקאי ולהגדיל את תקרת החוב.

 

רק השבוע קיבלו מנהיגי גוש היורו החלטה חשובה, בדמות מינוף קרן החילוץ להצלת גוש היורו מ-440 מיליארד יורו לטריליון יורו.

x