$
שוק ההון

נסטלה: נעקוף את יעד המכירות ל-2011

לאחר שהרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה בקצב המהיר ביותר בשלוש השנים האחרונות. הגורמים המרכזיים לצמיחה במחירות הן ייקור מחירי הקפה הנמס של מותג נסקפה והעלייה בנפח המכירות באסיה

בלומברג 11:25 20.10.11

 

נסטלה, חברת המזון הגדולה בעולם, העלתה את תחזית המכירות ל-2011, לאחר שהרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה בקצב המהיר ביותר בשלוש השנים האחרונות. הגורמים המרכזיים לצמיחה במחירות הן ייקור מחירי הקפה הנמס של מותג נסקפה והעלייה בנפח המכירות באסיה.

 

החברה השוויצרית פרסמה היום הצהרה לפיה ההכנסות יעקפו "במקצת" את יעד העלייה במכירות לטווח הארוך השנה, שעומד על 5%-6. בפועל, המכירות עלו עד כה ב-7.3%, ועקפו את תחזיות האנליסטים שצפו עלייה של 7.2%.

 

להגדלת המכירות סייעה השקתם של מוצרים חדשים, ובהם קו המוצרים “Maggi Juicy Roasting” שהושק באירופה. כאמור, ההכנסות עלו השנה גם בזכות ייקור מחירי המוצרים בשל ההערכות לפיהן מחירי חומרי הגלם יזנקו בכ-3.3 מיליארד דולר.

 

"נסטלה, בניגוד לשאר חברות המזון בעולם, מצליחה לשמור על צמיחה חזקה במערב אירופה", אמר ג'ון קוקס, אנליסט בקפלר קפיטל מרקט בציריך, "ולכן הם הטובים בסוגם".

x