טבע רכשה את חלקה של KOWA במיזם המשותף ביפן תמורת 150 מיליון דולר
טבע הקימה עם KOWA חברה גנרית משותפת ביפן לפני שלוש שנים. עם רכישה זו, סך כל הפעילות של טבע ביפן צפוייה לייצר מכירות של יותר מ-800 מיליון דולר בשנה. מכירות Teva-Kowa הסתכמו ב-2010 בכ-200 מיליון דולר
אחרי ההידרדרות במחיר מנייתה ולקראת השלמת רכישת ספלון, ממשיכה טבע במסע ההתרחבות שלה. חברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הודיעה היום על רכישת חלקה של KOWA במיזם המשותף של שתי החברות ביפן בתמורה ל-150 מיליון דולר.
עם רכישה זו, פעילות של טבע ביפן צפוייה לייצר מכירות של יותר מ-800 מיליון דולר בשנה.
שלמה ינאי, מנכ"ל טבע, אמר בספטמבר 2008 בעת ההחלטה על הקמת חברת תרופות גנריות עם קואה היפנית: "החברה החדשה תגיע למחזור מכירות של למעלה ממיליארד דולר".
יעד המכירות של החברה המשותפת בעת הקמתה עמד על מיליארד דולר בשנת 2015. "טבע-Kowa פארמה", החלה לפעול בשנת 2009 והייתה עד להודעת הרכישה בבעלות שווה של טבע ושל Kowa. מכירות Teva-Kowa הסתכמו ב-2010 בכ-200 מיליון דולר.
מדובר ברכישה השנייה השנה של טבע ביפן. Taiyo, חברת התרופות הגנריות השלישית בגודלה ביפן, נרכשה ע"י טבע ביולי 2011 תמורת 934 מילון דולר.
"אנו מרוצים מההסכם שמביא אותנו לבעלות ושליטה מלאה על כל הפעילות שלנו ביפן. הבעלות על פעילות המיזם המשותף נוסף על פעילות Taiyo, תאפשר לנו להגיע לצמיחה רחבה ומהירה יותר במדינה", כך אמר היום שלמה ינאי, מנכ"ל ונשיא טבע.
"עם תשתית רחבה יותר, תוכל טבע להגדיל את החדירה של תרופות גנריות לשוק המקומי, ולהציע גם לעם היפני, תרופות איכותיות בהישג יד", הוסיף ינאי.
במסגרת ההחלטה על הקמת המיזם הגנרי של טבע וקואה ב-2008 הוחלט כי שתי החברות ירכזו מאמץ משותף, כאשר כל צד מביא את הנכסים הגנריים שלו.
קואה, המשווקת ביפן כמה תרופות גנריות, העבירה את פעילותה לתוך המיזם המשותף עם טבע. בפועל, המשמעות היא שמרגע הקמת החברה כבר היו לה מכירות.


