$
שוק ההון

אנחת רווחה: לאומי יעמיד לטאו הלוואה על מנת לשלם לבעלי אג"ח א'

ההלוואה בגובה 42 מיליון שקל תשולם לבעלי איגרת החוב שמועד הפירעון שלה הוא בעוד עשרה ימים

שי סלינס 09:23 20.09.11

 

בעלי החוב של טאו שבשליטתו של אילן בן דב יכולים לנשום לרווחה. בנק לאומי הודיע היום (ג') כי יעמיד הלוואה בסכום של 42 מיליון שקל לחברה על מנת שתוכל לעמוד בהתייחבותיה כלפי מחזיקי האג"ח מסדרה א'.

 

מהחברה נמסר כי בנוסף לתשלום שאותו בעלי האג"ח צפויים לקבל בעוד כעשרה ימים, טאו תשקיע סכום של 4.8 מיליון שקל  מתוך תיק ההשקעות שלה בבנק באפיקים חסרי סיכון.

 

בשבוע שעבר נרשמה התפתחות נוספת במאבק בין החברה לבין נציגות בעלי האג"ח לאחר המכתב החריף שהוציאה הנציגות. המכתב הטיל דופי בהתנהלות של בן דב עצמו, של יו"ר הדירקטוריון שלמה נס, מנכ"ל החברה יוסי ארד, ברוריה לקנר - יו"ר ועדת הביקורת של טאו ושאר הדירקטורים. ביום חמישי האחרון שלחה טאו מכתב תגובה לטענות הנושים שבו נאמר כי "מכתבכם מכפיש ולא נכנע ללחצים כלשהם, גם אם הדבר יהיה כרוך בעימות משפטי באמתחתנו מענה הולם לכל טענות הסרק".

x