$
שוק ההון

מנצלת את מחיר הכסף: אינטל מתכננת הנפקת אג"ח ראשונה מזה שני עשורים

אינטל תגייס 1.5 מיליארד דולר לצורך תוכנית הרכישות החוזרות של מניותיה. החברה זכתה לדירוג של A1 ממודי'ס

בלומברג 18:51 14.09.11

 

אינטל, יצרנית השבבים הגדולה בעולם מתכננת הנפקת אג"ח ראשונה מזה יותר משני עשורים, אחרי ההתאוששות בשוק אג"ח החברות בחודש ספטמבר. עלויות המימון בשווקים נמצאות כעת בשפל של כל הזמנים.

 

אינטל מתכננת להנפיק אג"ח ולגייס 1.5 מיליאררד דולר לתקופה של 10 ו-30 שנה בעיקר כדי למממן את הרכישות החוזרות של המניות שלה עצמה עליהן היא הכריזה. הפעם האחרונה שבה הנפיקה אינטל איגרות חוב שלא ניתנות להמרה למניות הייתה ב-1987, כך עולה מהמידע שאספה סוכנות הידיעות בלומברג.

 

גם חברות כמו אמריקן אקספרס וענקית הכרייה ריו טינטו, החליטו לנצל את עלויות המימון הזולות ולהציע למשקיעים איגרות חוב קונצרניות בדירוג השקעה. השילוב של החולשה בשוק המניות ושיעורי ריבית ברמות שפל, האיצו בחברה להחליט על הנפקת האג"ח.

 

אינטל זכתה לדירוג A1 ממודי'ס ודירוג A+ מ-S&P. מדד S&P 500 עומד לרשום חודש חמישי רצוף של ירידות שערים, בעוד משבר החובות באירופה הולך ומחריף כששיעור האבטלה בארה"ב עדיין גבוה מ-9%. מאז תחילת השנה, הפגינה אינטל יציבות יחסית למול השווקים כשירדה רק ב-1.3% נכון לאתמול. מדד S&P 500 בו נכללת החברה איבד 6.7% מתחילת השנה. התשואות של אג"ח בדירוג השקעה (דירוג BBB ומעלה) ירדו לשפל של 3.74% מ-4.1% בתחילת השנה.

x