המסחר בתל אביב ננעל בעליות; כור זינקה ב-14.5%
ת"א 25 עלה ב-1.6% ות"א 100 טיפס ב-1.8%. פריגו עלתה ב-1% במחזור הגבוה בבורסה. מניית לאומי עלתה ב-3.1%; יוסי פרניק, אי.בי.אי: "מניות עם תזרימי דיבידינדים נחשבות בזמנים אלו לבטוחות יותר"
המסחר בתל אביב ננעל היום (ד') בעליות שערים על רקע עליות השערים באירופה והפתיחה החיובית בוול סטריט. מחזור המסחר הסתכם ב-1.76 מיליארד שקל.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בלוטק 50 נדל"ן 15 בנקים יתר 50 ביומד
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
יוסי פרניק, מנהל מסחר לקוחות עצמאיים בבית ההשקעות אי.בי.אי אמר היום ל"כלכליסט" כי "האירועים המאקרו כלכליים ממשיכים להיות הנושא העיקרי שמעסיק את המשקיעים והפאניקה עדיין מורגשת בשווקים. קיים מצב שבו הירידות בשווקים ימשיכו ואף יחריפו במצב של תרחיש קיצון בגוש היורו. אם בוחנים את הסקטורים השונים, אז מניות עם תזרימי דיבידינדים כמו בזק, נחשבות בזמנים אלו לבטוחות יותר, כמו גם מניות הגז – כי הרי כמויות הגז במאגרים לא השתנו עקב הירידות בשווקים. לעומת זאת מניות הבנקים חשופות למשבר החובות יותר מכולם ולכן הירידות בשווין".
סוכנות הדירוג מודי'ס חתכה היום את דירוג החוב לטווח ארוך של הבנקים הצרפתיים קרדיט אגריקול, וסוסייטה ג'נרל. דירוג החוזק הפיננסי של קרדיט אגריקול גם נחתך ל-C מדירוג של C+. מודי'ס כתבה כי הדירוג החדש "תואם יותר לחשיפה המשמעותית של הבנק לכלכלה היוונית".
ראש ממשלת סין, וון ג'יאבאו, אמר היום כי סין מוכנה להרחיב את השקעתה באירופה, בעוד שהוא הפציר באירופה להכיר בסטטוס של סין ככלכלת שוק. "אנחנו מודאגים לגבי הקשיים שאיתם מתמודדת הכלכלה האירופית במשך הרבה זמן, וחזרנו על נכונותנו להושיט יד לעזרה ולהגדיל את השקעתנו", אמר ראש ממשלת סין לפי דיווחים של סוכנות הידיעות הרשמית במדינה. הוא אמר את הדברים בנאם בפני פורם הכלכלה העולמית בעיר דאליאן.
בורסת תל אביב תיקנה אתמול כלפי מעלה לאחר הירידות החדות בתחילת השבוע. מדד ת"א־25 ומדד ת"א 100 סגרו בעליות של 2% ו־2.3% בהתאמה, לאחר מסחר תנודתי. שוק איגרות החוב הקונצרניות תיקן עם עלייה של 0.86% במדד תל בונד־40. מחזור המסחר הסתכם ב־1.85 מיליארד שקל.
מורן צור, מנכ"ל מיטב טרייד, הסביר אתמול כי "השוק המקומי חיפש תירוצים לעלות אחרי הירידות של תחילת השבוע. יש הרבה סחורה טובה שם בחוץ, גם באג"ח קונצרניות וגם במניות למי שחושב לטווח הארוך".
עידן אזולאי, מנהל קרנות הנאמנות של אפסילון אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "אני מוצא היום הרבה יותר סיבות לקנות אג"ח קונצרני ומניות מאשר למכור. מי שבונה היום תיק השקעות שכולל אג"ח קונצרני ומניות יכול ליהנות בטווח הארוך מתשואות גבוהות מאוד - כפי שקרה ב-2008".
לאזולאי יש מסר לאלה שמפוחדים ומוכרים אחזקות בתנאי השוק הנוכחיים: "אנשים לא מסוגלים לסבול את הירידות, אבל צריך לגלות אורך רוח ולהיות סבלניים. מי שמוכר היום ייאלץ להיכנס בעתיד לשוק במחירים הרבה יותר גבוהים".
מניות במרכז
חברת שיכון ובינוי, שבשליטת אשת העסקים שרי אריסון, הודיעה אתמול על מימוש חלקה בפרויקט כביש חוצה ישראל (כביש 6) בעבור 773 מיליון שקל. חלקה של שיכון ובינוי יימכר לקרן תשתיות ישראל.
דסק"ש מציעה לרכוש 7% נוספים ממניות כור. החברה, שבשליטת נוחי דנקנר, הציעה לרכוש 3.3 מיליון מניות כור במחיר של 35 שקל למניה - פרמיה של 16% על מחיר השוק; כיום מחזיקה דסק"ש ב-63.08% ממניות כור.
דש ברוקראז' העלו היום המלצה לקבוצת עזריאלי בדרגה אחת לתשואת יתר והשאירו את מחיר היעד ש המניה על 104 שקל - מחיר הגבוה ממחיר השוק ב-22%.
מניות הבנקים - פועלים, לאומי ודיסקונט - ממשיכות לרכז עניין בימים האחרונים על רקע המשבר בגוש היורו.
עדת הריכוזיות מחפשת דרכים להגביל את המינוף של הקבוצות העסקיות הגדולות במשק, כך חשף אתמול "כלכליסט". למהלך עלולה להיות השפעה על חברות ההחזקה הגדולות בבורסה: קבוצת דלק, אי.די.בי אחזקות , החברה לישראל, ואלביט הדמיה.
עוד מרכזות עניין בימים האחרונים שותפויות הגז - רציו, דלק קידוחים, אבנר ומודיעין - על רקע ההסלמה ביחסים עם מצרים וטורקיה.
הזעזועים בחברת הסלולר פרטנר ממשיכים: מנכ"ל פרטנר, יעקב גלברד, יעזוב את החברה, לאחר כשנה מאז נכנס לתפקידו. את מקומו יתפוס חיים רומנו, שהיה בעבר המשנה למנכ"ל פרטנר הראשון, עמיקם כהן, אך פרש מהחברה לאחר שדוד אבנר מונה לתפקיד המנכ"ל.


