$
שוק ההון

בורסות אירופה ננעלו בעליות אחרי הנפקת האג"ח באיטליה

דאקס עלה ב-1.85%, פוטסי הוסיף 0.9% והבורסה באיטליה טיפסה ב-2.2% לאחר שהמדינה גייסה 3.9 מיליארד יורו באג"ח ל-5 שנים עם ריבית הממוצעת של 5.6%

סוכנויות הידיעות 19:04 13.09.11

 

המסחר באירופה ננעל היום (ג') בעליות שערים לאחר העליות שנרשמו אמש עם סיום המסחר בוול סטריט.

 

פוטסי קאק דאקס הבורסה באיטליה עולה ב-1.2%

 

"קיים סיכוי של 98% שיוון תגיע למצב של חדלות פירעון בתוך 5 שנים מהיום", כך טען היום מנהל קרן הגידור TF בניו יורק. בתוך כך מניות הבנקים הובילו היום את עליות השערים סוסייטה ג'נרל עלתה ב-15% ומניית BMP פריבה הוסיפה 7.2% אחרי שהבנקים הרגיעו כי אין להם בעיית נזילות.

 

איטליה ביצעה היום הנפקת אג"ח בהיקף של 3.9 מיליארד יורו, למרות שהביקוש בשווקים לחובותיה המשיך להיפגע. הריבית שנקבעה בהנפקת האג"ח שייפדו בעוד 5 שנים עמדה על 5.6%, בהשוואה לריבית של 4.93% ששילמה הכלכלה השלישית עבור איגרות חוב דומות ביולי. יחד הביקושים לכמות האג"ח שהוצעה עמד על פי 1.28, ירידה לעומת 1.93 בהנפקה הקודמת.  

 

אתמול דווח כי ממשלת איטליה פנתה לסין בתקווה כי תסייע להציל אותה מהמשבר הפיננסי באמצעות רכישה "משמעותית" של אג"ח איטלקיות והשקעה בחברות אסטרטגיות. לפי בכירים בממשלה, לו ג'יווי, יו"ר צ'יינה אינבסטמנט, אחת מקרנות האג"ח הגדולות בעולם, הוביל משלחת לרומא בשבוע שעבר כדי להיוועד עם שר האוצר של איטליה, ג'וליו טרמונטי, ועם חברה ממשלתית, קאסה דפוסיטי פרסטיטי, אשר הקימה קרן איטלקית אסטרטגית הפתוחה למשקיעים זרים.

 

ליוון מוכת החובות יש מזומנים שיספיקו לה עד החודש הבא, כך אמר אתמול סגן שר האוצר היווני, פיליפוס סכינידיס, שהדגיש את הצורך של המדינה לעמוד בתנאי השלב הבא בחילוץ מהאיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית.

 

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן המקרו של דש ניירות ערך והשקעות: "האג"ח של יוון נסחרות בינתיים בתשואות שמגלמות הסתברות כמעט ודאית לפשיטת רגל וככל הנראה זה עומד לקרות בשבועות הקרובים. אם כבר התוכניות להצלתה נזנחות, עדיף שזה יקרה במוקדם מאשר במאוחר כדי לפזר את אי הודאות ההרסנית בקשר להשלכותיה של פשיטת הרגל. אם לא יעשו בדחיפות צעדים משמעותיים במסגרת האיחוד, ונראה כעת שזה לא עומד לקרות, האירו צפוי לעבור מהלך חד של היחלשות ולחזור לרמות בהן התחיל את קיומו- קרוב לשוויון ביחס לשערו של הדולר האמריקאי".

 

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו אתמול בעליות שערים. דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, נאסד"ק הוסיף 1.1% ו-S&P 500טיפס ב-0.7%.

 

BNP מכחיש קשיי נזילות

 

הבנק הצרפתי BNP פריבה הכחיש היום שהוא סובל מבעיות נזילות והודיע כי "יש ביכולתו להשיג מימון דולרים במהלך הרגיל של העסקים". כמו כן חזר הבנק והכחיש במאמר דעות שפורסם בוול סטריט ג'ורנל הצהרות של מקורות אנונימיים לפיהם הוא סובל מבעיית נזילות דולרית. מ-BNP פריבה נמסר כי מימון הדולרים לטווח הקצר עומד על 60 מיליארד יורו (82 מיליארד דולר).

 

מתוכם, 36 מיליארד יורו נובעים מקרנות כספיות אמריקאיות. אף שסכום המימון מקרנות כספיות נפל מ-46 מיליארד יורו ב-29 ביולי, הבנק מסר כי הוא משתמש בהמרות מט"ח כדי לפצות על הירידה בנפח המימון מהקרנות הכספיות וקיצור תוקף המימון.

x