הירידות בוול סטריט התמתנו לקראת הנעילה; טבע איבדה 2.2%
דאו ג'ונס ירד ב-0.9%, S&P 500 השיל 0.7% ונאסד"ק איבד 0.3% אחרי הפתעה חיובית במדד מנהלי הרכש למגזר השירותים; מחר ייפתח משפט הקופקסון בו תובעת טבע את מומנטה ומיילן
המסחר בוול סטריט ננעל היום בירידות חרף נתוני מאקרו טובים מהצפוי. הירידות בוול סטריט התמתנו לקראת סגירת המסחר, אחרי שבמהלך יום המסחר איבד המדדים כ-2.5%.
בעקבות הירידות החדות בחוזים העתידיים על המדדים לפני תחילת המסחר הופעלה תקנה 48 שפוטרת עושי שוק, בזמן של שוק הפכפך, מהחובה לפרסם אינדיקציה למחירי המניות לפני פתיחת המסחר. אתמול לא התקיים מסחר עקב ה"לייבור דיי".
מדדי מניות
יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי מאמין שהחברות האמריקאיות יכולות לנהל בצורה נבונה את החשיפה שלהן למשבר החובות בגוש היורו.
בצעד חסר תקדים, הבנק המרכזי של שוויץ הודיע היום כי לא יאפשר למטבע המקומי להיסחר ברמה נמוכה מזו של 1.2 פרנק ליורו. מההודעה של הבנק עולה כי אם ירד המטבע אל מתחת למחיר זה הוא ירכוש יורו עד אשר יקבל את המחיר הרצוי לפרנק השוויצרי. הבורסה בשוויץ מגיבה להיחלשות המטבע בעלייה של 4.5%.
בספרד, הזהיר ראש הממשלה כי המדינה על סף תהום כלכלי והמדינה תזדקק לחילוץ. ראש ממשלת ספרד אמר לראשי איגודי העובדים ב-17 באוגוסט שהמדינה מתקרבת למצב שתזדקק לחילוץ כמו זה שניתן ליוון, אירלנד ופורטוגל, כך הצהיר מנהיג האיגוד איגנסיו פרננדז טוקסו בראיון לטלוויזיה הספרדית.
נשיא הבנק העולמי, רוברט זואליק, אמר כי הסיכונים לכלכלה העולמית מתגברים לאור התלות של גוש היורו בהחלטות של מנהיגי האזור. "אנחנו נכנסים לתקופה מסוכנת", אמר היום זואליק. לדבריו, על אף שארה"ב תימנע כנראה מחזרה למיתון ותתמודד רק עם צמיחה נמוכה, גוש היורו עומד בפני "תקופה רגישה במיוחד".
"אם ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, יתפטר מתפקידו, השווקים ירפו מאיטליה", כך מעריך הכלכלן פרופ' נוריאל רוביני. "אני חושב שאיטליה חייבת לעשות זאת, תוכנית צנע פיסקאלית, אך גם אם כן יעשו זאת, השווקים יהיו לחוצים סביב האמינות של הממשלה הזו", אמר רוביני בראיון ל-CNBC, על רקע הירידות החדות במניות באירופה אתמול.
מאקרו
מדד מנהלי הרכש במגזר הלא יצרני הגיע לרמה של 53.3 בחודש יולי, מעבר לתחזיות האנליסטים שציפו לירידה לרמה של 51 נקודות.
מניות במרכז
יבמ הודיעה היום כי רכשה את חברת אלגוריתמיקס, שמפתחת תוכנה ושירותי ניתוח סיכונים, תמורת 387 מיליון דולר. אלגוריתמיקס פועלת מטורונטו, קנדה.
ישראליות בוול סטריט
מחר יפתח משפט הקופקסון שבו תובעת טבע את מיילן ומומנטה על הפרת פטנטים הקשורים לייצור התרופה.
אלביט מערכות הודיעה היום כי החברה הבת שלה בארצות הברית זכתה בחוזה של חברת בואינג לאספקת מערכות ראש בטכנולוגיית צבע עבור מפקדת הכוחות המיוחדים של חיל האוויר האמריקאי. הפרויקט יתבצע בפורט וורת', טקסס.
ספקית שבבי המולטימדיה DSPG הודיעה היום כי תספק שבבים עבור הטלפון האלחוטי הביתי החכם של דויטשה טלקום, ה-Speedphone 700. הסמרטפון הביתי, שיתבסס על שבב ה"אקספנדר" שפיתחה DSPG, מהווה חלק מקו מוצרי הטלפוניה האלחוטית החדש של דויטשה טלקום.


