$
שוק ההון

ראיון "כלכליסט" - איזי כהן: "אפריקה הצליחה להחזיר את אמון המשקיעים - הם מאמינים בחברה"

מנכ"ל אפריקה ישראל, איזי כהן מעודד ממצב החברה שהניבה רווח נקי של 32 מיליון שקל ברבעון ולמרות המצב בשווקים אומר כי החברה נערכה בזמן והיא מוכנה לאי הוודאות בשווקים. כהן לא פוסל רכישת מניות נוספת של חברות הבנות ומכירת נכסים שלא בתחום הליבה של אפריקה

שהם לוי 11:42 29.08.11

 

"אפריקה ישראל הצליחה להחזיר את אמון המשקיעים והם מאוד מאמינים בחברה, הם מסתכלים על החברה בצורה אחרת". כך אומר היום (ב') מנכ"ל אפריקה ישראל איזי כהן בראיון לכלכליסט" עם פרסום דוחות הרבעון השני שבהם רווח נקי של 32 מיליון שקל. לדברי כהן, עדות לביטחון המשקיעים ניתן למצוא בהנפקת הזכויות של אפריקה שנהנתה מביקושים גבוהים וגיוס האג"ח של חברת הבת אפריקה נכסים.

  

למרות האמון היחסי שנותנים המשקיעים ליכולת העתידית של אפריקה לעמוד בהתחייבויותיה, האנליסטים כמעט נעדרים מסיקור שוטף של החברה, או סיקור חיובי ברמת ההשקעה במנייתה. כהן מתייחס גם לעניין הזה וחושף שהוא עדיין נפגש עם המשקיעים המוסדיים והאנליסטים המקומיים והזרים. "צריך להבין שהסנטימנט לתחום הנדל"ן נמצא באי ודאות, נחכה ונראה איך התחום יתפתח. יש עננה בכל השווקים הפיננסים, אם היא לא תיעלם ולא תעבור יהיה קשה מאוד לראות לאן פנינו", מציין כהן.

 

איך ישפיע המצב בשוק ההון על אפריקה?

"יש בכל השווקים בעולם אי וודאות מאוד גדולה, אבל החברה נערכה בזמן וחיזקה את בסיס ההון שלה ואת מבני ההתחייבויות. בעיקר חיזקנו את יתרות הנזילות והמזומנים, אנחנו בהחלט מרגישים שאנחנו די מוכנים לאי הוודאות ששוררת בשווקים. בינתיים אנחנו ממשיכים בפיתוח הפרויקטים שלנו ונהנים מתגובה מאוד טובה של הבנקים".

 

האם הנפקת אפי אירופה עדיין על הפרק?

"אפריקה לא מטפלת כיום בעניין ההנפקה. אנחנו נותנים יותר דגש על פיתוח הקרקעות שלנו, יש לנו הרבה מאוד קרקעות והיינו רוצים לבנות עליהן. לצורך פיתוח הקרקעות יש לנו מספר מקורות. כעת אנחנו נמצאים במשא ומתן למכירת הקניון שלנו בפראג שיכניס תזרים מאוד גדול. אני מקווה שהעסקה הזו תסתיים בקרוב".

 

"שיקולים שונים מהמוסדיים"

 

בזמן שמשקיעים מוסדיים וחברות נדל"ן כמו עזריאלי ונכסים ובנין דווקא רוכשות נכסים רבים בארה"ב, שנתפסת בעניהם כאטרקטיבית, אפריקה מנסה לצמצם את פעילותה בארה"ב שהביאה אותה למשבר ב-2008 ולהסדר החוב. "בארה"ב אנחנו בעיקר מנסים להנזיל את עצמנו את עצמנו ולממש מספר נכסים במחירים טובים וראויים", מסביר כהן.

 

"היעדים שלנו והיעדים של אותם המוסדיים הם שונים. המוסדיים מחפשים עסקי תשואה - הם קונים נכסים מניבים שיניבו תשואה מקובעת עבור החוסכים שלהם. אנחנו חברה יזמית, מקימים נכס ומשכירים אותו לתקופה מסוימת. אם הנכס מגיע להשבחה אנחנו בהחלט מממשים אותה. ככה עשינו באפימול והקניון בבורקשט. כשנראה שייצבנו את הפרויקטים, עכשיו אנחנו בהחלט שוקלים להמשיך קדימה", מציין עוד.

 

"בסך הכל החברה מבצעת במקביל תנופה עסקית של כל החברות הבנות תוך כדי חיזוק המאזן", מסביר כהן את הסיבות לשיפור ביחסים המאזניים של החברה. כהן מוסיף באותו עניין כי "אפריקה לא פוסלת הגדלת החזקות בחברות הבנות".

 

"רוצים לפתח את תחום הנכסים המניבים בישראל"

 

חברות הנדל"ן הפעילות בעיקר בישראל כמו מליסרון ועזריאלי רשמה ברבעון האחרון שיערוכים משמעותיים, בעוד שאפריקה לא נהנתה משיערוכים כאלה, היות והיא נאלצה למכור את הקניונים המניבים שלה (קניון רמת אביב וקניון סביונים) כדי לעמוד בחובות הגדולים שרבצו על מאזנה בזמן המשבר הקודם.

 

"בכוונתינו לפתח את התחום של יזמות נכסים מניבים בישראל. התחום היה רדום במהלך המשבר. מימשנו את הקניונים והנכסים המניבים שלנו בתל אביב. כבר עכשיו התחלנו בפיתוח בניין משרדים ותעשייה קלה בפארק ויצמן ברחובות" אומר כהן.

 

מדוח תזרים המזומנים החזוי של החברה לשנה הקרובה (דוח המקורות ושימושים) עולה כי היא מתכוונת עד סוף המחצית הראשונה של 2012 למכור מניות והחזקות בחברות בנות בהיקף של 152 מיליון שקל ובנוסף לממש החזקות בניירות ערך בתמורה ל-157 מיליון שקל. מנכ"ל אפריקה ישראל מסביר את המימושים הללו כמימושים בחברות שאין לאפריקה עניין אסטרטגי להמשיך ולהחזיק בהם. "לא מדובר בחברות שהן לב הפעילות שלנו והחברות שאנחנו רואים כחברות אסטרטגיות", מציין כהן.

 

אחד הפרויקטים הגדולים של אפריקה ישראל הוא אפימול במוסקבה. הקניון נפתח במהלך חודש מרץ וההשקה הרשמית שלו התבצעה במהלך חודש מאי. במחצית הראשונה של השנה הניב הקניון לאפי פיתוח הכנסות של 22.7 מיליון דולר כשהיא מצפה ממנו להכנסות של כ-60 מיליון דולר עד סוף השנה.

 

לדברי כהן, "כרגע אנחנו נמצאים בתקופה של ייצוב הקניון, הוא מתפתח מאוד יפה. אנחנו רואים יותר ויותר תנועה של מבקרים בקניון. פרסמנו גם הודעה על רכישה של חלקה של עיריית מוסקבה. אנחנו בהחלט מעודדים מהשיפור, אך צריך לזכור שלוקח לקניון זמן להגיע לייצוב מלא".

x