אאורה מנסה להרגיע את בעלי האג"ח
הודיעה כי היא במו"מ מתקדם למימוש נכס מניב בניו יורק תמורת 10 מיליון שקל. יחד עם גיוס אג"ח והלוואות שתקבל צופה החברה כי תעמוד בהתחייבויות כלפי בעלי האג"ח עד סוף השנה
10:18
18.08.11
חברת הנדל"ן אאורה השקעות, שבשליטתם של בועז משעולי ויוסף צליח, מנסה להרגיע את בעלי האג"ח. החברה פרסמה היום (ה') תזרים מזומנים חזוי לשנתיים לפיו היא צופה לסיים את השנה הנוכחית עם יתרת מזומנים של 2.9 מיליון שקל.
אאורה צריכה לשלם לבעלי האג"ח סכום של 69.6 מיליון שקל עד סוף השנה. כדי לעשות זאת, בעת שהחברה צופה הפסד של כ-3.3 מיליון שקל מהפעילות השוטפת, החברה תיעזר בעיקר בגיוס אג"ח של כ-11.5 מיליון שקל שבוצע ביולי, מכירת זכויות בחברה בת שתכניס לחברה 15 מיליון שקל ומימוש נכס מניב בניו יורק.
אאורה, בהתאם, גם הודיעה היום כי היא מנהלת משא ומתן מתקדם למכירת חברה בת שמחזיקה נכס בניו יורק תמורת 10 מיליון שקל. החברה צופה כי העסקה תושלם עד סוף החודש.
כמו כן, החברה צופה לקבל החזר הלוואה בסך 14.7 מיליון שקל ואשראי בנקאי עליו סיכמה עקרונית עם בנק בישראל בסך 10 מיליון שקל עד סוף השנה.
ב-2012 צופה אאורה לגייס 50 מיליון שקל באג"ח באמצעות הנפקת סדרת אג"ח חדשה או מימוש אופציה 13 של החברה. כמו כן, החברה צופה לממש נכסי נדל"ן מניב בחו"ל בשנה הבאה בשווי כולל של 50 מיליון שקל נוספים. כך מכוונת החברה לסיים את 2012 עם יתרת מזומנים של 66.5 מיליון שקל.


