$
שוק ההון

חוסר הוודאות לגבי החוב האמריקאי שלח את הדולר לירידות

הדולר איבד 0.3% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.39 שקלים. היורו התחזק ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.92 שקלים. בעולם היורו ירד ב-0.4% מול הדולר ונסחר ברמה של 1.44 דולר

מעין מנלה 15:38 27.07.11

 

הדולר נחלש היום (ד') על רקע חוסר וודאות לגבי תקרת החוב בארה"ב. הדולר איבד 0.3% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.39 שקלים. היורו התחזק ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.92 שקלים. בעולם היורו ירד ב-0.4% מול הדולר ונסחר ברמה של 1.44 דולר.

 

הדמוקרטים והרפובליקנים בארה"ב טרם הגיעו לפשרה בדיונים על העלאת תקרת החוב בארה"ב. הקונגרס האמריקני צפוי להצביע היום על אחד משני מתווים חדשים להעלאת תקרת החוב. במסגרת התוכנית הראשונה שהוצעה תועלה תקרת החוב בכטריליון דולר, זאת בתמורה לקיצוץ הגירעון האמריקאי ב-3 טריליון דולר על פני 10 שנים.

 

ממשל אובמה איים אמש להטיל וטו על הצעתו של יו"ר בית הנבחרים ג'ון בוהנר להעלאת תקרת החוב, תוך קיצוץ של 3 טריליון דולר בהוצאות הממשלה.

 

אובמה מסר כי הוא מתנגד באופן נחרץ לצעד שהציע בוהנר, עליו צפוי בית המחוקקים להצביע היום. אובמה ציין כי יטיל וטו על אישור המהלך במידה והוא יאושר בקונגרס. "האמריקאי הממוצע והממשלה ביזבזו יותר מידי כסף במהלך העשור האחרון אז צריך לאזן את המאזנים גם מצד הצרכנים וגם מצד הממשלה כדי לעשות סדר", הוא אמר.

 

"עד שהשוק יראו פתרון לגבי בעיית החוב בארה"ב מעבר להעלאה זמנית של תקרת החוב,הוא ימשיך להיות תנודתי", אמר לי קינג פוי, אנליסט מסינגפור לבלומברג.

 

קרן המטבע הבינלאומית זקוקה ליותר משאבים פיננסים במטרה להתמודד עם המשברים הפיננסים העולמיים ויהיה עליה לדון בסוגיה זו בקרוב, כך אמרה אתמול יו"ר הקרן, כריסטין לאגרד. במהלך המשבר הפיננסי קרן המטבע הכפילה את המשאבים שלה במטרה לספק תמיכה פיננסית מספקת למספר מדינות שנקלעו למצוקה. "השאלה היא האם יש לנו מספיק משאבים כדי להתמודד עם המשברים", אמרה לגארד אתמול בניו יורק.

 

מדד אמון הצרכנים בארצות הברית עלה בחודש יולי משפל של שמונה חודשים. את העלייה הוביל מדד הבוחן את התחזית לשוק העבודה בששת החודשים הבאים. המדד טיפס לרמה של 59.5 נקודות משיעור של 57.6 ביוני. תחזיות האנליסטים צפו כי יעמוד על 56 נקודות.

 

מכירות הבתים חדשים בארצות הברית נפלו בניגוד לתחזיות ביוני, זה החודש השני ברציפות - סימן לכך ששוק הדיור ממשיך לקרטע. על פי הנתונים שפרסם משרד המסחר האמריקאי עולה שהרכישות של בתים חדשים נפלו ב-1% לשיעור שנתי של 312 אלף יחידות.

x