חדשות טובות לטבע? אובמה מסמן את חברות התרופות כיעד לקיצוצים בתקציב
אובמה מעוניין להפחית את הוצאות הממשל האמריקאי על תרופות מסובסדות. אחת הדרכים האפשריות: עידוד השימוש בתרופות גנריות
במסגרת השיחות על הקיצוץ בתקציב ממשלת ארה"ב העלה אובמה את האפשרות של המשך הפחתת ההוצאה של ממשלת ארה"ב על תרופות מסובסדות, מה שאם ייצא אל הפועל יביא להגברת השימוש בתרופות גנריות וכן כל הקשור באישורן.
"חברות התרופות צפויות להיות המטרה במסגרת הקיצוץ בהוצאות הבריאות, זאת בזמן שהמחוקקים האמריקאים מנסים לגבש תוכנית להפחתת הגירעון בתקציב ארה"ב לפני ה-2 באוגוסט", כך אמר נשיא ארה"ב, ברק אובמה.
"למרות שהפכנו (במסגרת רפורמת הבריאות - ש"ל) את התרופות לזמינות יותר במחירים נמוכים יותר, יש עדיין עבודה רבה בעניין", מוסיף אובמה.
אחת הנהנות העיקריות ממהלך מעין זה צפויה להיות חברת טבע, שהיא חברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם.
חברות התרופות סומנו כמטרה על ידי אובמה השנה אחרי שקרא לחיסכון של 200 מיליארד דולר מהתעשייה. ההוצאה של ארה"ב על תרופות עמדה בשנה שעברה של 55 מיליארד דולר, כ-11% מההוצאות של רפורמת הבריאות של אובמה.


