הפד ממשיך לשפר את ההסברה: הוציא הנחיות לבכירים לשיפור ההתמודדות עם התקשורת
הבנק המרכזי הודיע כי ההנחיות נועדו להגדיל את השקיפות ולסייע לציבור ולמשקיעים להבין טוב יותר את המדיניות המוניטרית
22:56
12.07.11
הפד אימץ הנחיות עבור יו"ר הפד, בן ברננקי, ועמיתיו, שנועדו לשפר את התקשורת שלהם עם וול סטריט וארה"ב בכלל. הבנק המרכזי, במסמך שפורסם היום (ג'), הודיע כי ההנחיות נועדו להגדיל את השקיפות של הפדרל ריזרב, ולסייע לציבור ולמשקיעים להבין יותר טוב את החלטות המדיניות. "תקשורת דו-כיוונית עם הציבור היא אלמנט חיוני" בהליך קביעת המדיניות, נכתב במסמך.
הבנקאים בפד פירטו שבע הנחיות עבור הבכירים. הם ביקשו מקובעי המדיניות להימנע מלתאר את עמדותיהם של חברים אחרים בועידת השוק הפתוח של הפד, ומלדון בתוכן הפגישות מעבר למה שמפורסם בסופו של דבר בפרוטוקול הדיונים.
ההנחיות גם דורשות מהבכירים בפד לשמור על "תקופות איפול" במהלכן הם ימנעו מהבעת דעתם על המדיניות המוניטרית והתנאים הכלכליים. התקופות האלו יחלו ביום שלישי בשבוע לפני פגישה מתוכננת של הפד ויסתיימו ביום חמישי שלאחר הפגישה.
הפד שיפר את אסטרטגיית התקשורת שלו השנה. תפקידו של הבנק המרכזי בהצלת מוסדות פיננסיים בוול סטריט בעת המשבר הכלכלי ב-2008 הציתו את זעם הציבור והקונגרס והביאו לקריאות בגבעת הקפיטול להגדלת השקיפות ולקיחת האחריות של הפד.
בפעם הראשונה בהיסטוריה של הפד, יו"ר הפד, בן ברננקי, החל בקיום מסיבות עיתונאים אחת לרבעון.


