הנפט עלה ב-2.1% ל-98.67 דולר לחבית
מלאי הנפט בארה"ב ירד השבוע פחות מהתחזיות; הזהב עלה ב-1.4 דולר ונסגר במחיר של 1,530.6 דולר לאונקיה
22:19
07.07.11
החוזים העתידיים על מחיר הנפט עלו היום, אך איבדו קצת מהמומנטום לאחר שהמלאי בארה"ב ירד פחות מציפיות האנליסטים. החוזים למסירה באוגוסט הוסיפו 2.1% ונסגרו במחיר של 98.67 דולר לחבית. מוקדם יותר נסחרו החוזים במחיר של 99.42 דולר לחבית אך העליות נחלשו לאחר שפורסם דו"ח שבועי שהראה כי מלאי הנפט בארה"ב ירד ב-900 אלף חביות, בהשוואה לתחזיות שצפו ירידה של 2.5 מיליון חביות.
החוזים העתידיים על מחיר הזהב עלו במעט היום, זה היום השלישי ברציפות בעקבות נתוני מאקרו חיוביים והתבטאויותיו של נשיא הבנק האירופי המרכזי לגבי משבר החוב שהורידו מעט את רמת החששות, והגבילו את העליות בזהב.
החוזים למסירה באוגוסט הוסיפו 1.4 דולר ונסגרו במחיר של 1,530.6 דולר לאונקיה במסחר בניו יורק. במהלך שני ימי המסחר הקודמים הוסיפו החוזים כמעט 47 דולר לאונקייה.
"משבר החוב המתגלגל באירופי, השעיית דרישות הדירוג של פורטוגל על ידי הבנק האירופי המרכזי, צפויים להגביל את העליות ביורו ולשמור את המסחר בזהב כהשקעה אטרקטיבית". הבנק האירופי המרכזי ישהה את דרישת דירוג המינימום עבור החוב של ממשלת פורטוגל, כך אמר נשיא הבנק המרכזי, ז'אן קלוד טרישה. הבנק המרכזי באירופה גם החליט היום להעלות את הריבית בגוש היורו ב-25 נקודות בסיס לרמה של 1.5%, זאת בהתאם להערכות השוק.


