$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": פימי בחוץ: שרי אריסון מסתערת על אורמת

לפי העסקה המתגבשת, משפחת ברוניצקי תמכור לשיכון ובינוי כ־20% ממניות אורמת ותוכל לפרוע חוב של כ־600 מיליון שקל לבנק הפועלים הנמצא בבעלותה של מי? של שרי אריסון, כמובן

גולן חזני 07:0207.07.11

תפנית מפתיעה בפרשת ההשקעה באורמת שבשליטת בני הזוג יהודה ודיתה ברוניצקי: ל"כלכליסט" נודע כי חברת שיכון ובינוי מקבוצת אריסון ניצלה את הקשיים במו"מ בין משפחת ברוניצקי לקרן פימי ונכנסה לנעליה של קרן ההשקעות.

 

בני הזוג ברוניצקי מחזיקים בכ־35% ממניות אורמתששוויין בשוק כמיליארד שקל, ול"כלכליסט" נודע לפי העסקה המתגבשת, משפחת ברוניצקי תמכור כ־20% ממניות אורמת לידיה של שיכון ובינוי תמורת 665–690 מיליון שקל. תמורת ההשקעה אמורה לשמש את בני הזוג ברוניצקי לפירעון חוב של כמעט 600 מיליון שקל לבנק הפועלים, ואילו שיכון ובינוי תהפוך לבעלת המניות הגדולה באורמת ולבעלת רוב בדירקטוריון.

 

העסקה עם שיכון ובינוי עתידה להתבצע לפי מחיר של כ־28–29 שקל למניה, נמוך מהמחיר שסביבו התנהלו המגעים הראשונים עם קרן פימי, אבל גבוה בכ־18% ממחיר השוק עם נעילת המסחר אתמול. אתמול עלתה מניית אורמת ב־3.5% ובמחזור גבוה של 20 מיליון שקל. המו"מ עדיין בעיצומו וקיימים פערים בין הצדדים.

 

יצוין כי גם הנושה, בנק הפועלים, וגם הרוכשת שמחלצת למעשה את הברוניצקים, חברת שיכון ובינוי, מצויים תחת השפעה מהותית של שרי אריסון: אריסון היא בעלת השליטה בבנק הפועלים - ומחזיקה בכ־22.6% ממניות הבנק בשווי של כ־5.2 מיליארד שקל - והיא גם בעלת השליטה בשיכון ובינוי, שבה היא מחזיקה ב־47.2% מהמניות בשווי של כ־1.7 מיליארד שקל. סוגיית הבעלות המשותפת הובאה לידיעת משרד עו"ד גורניצקי, המלווה את קבוצת אריסון, וזה אמור לתת חוות דעת באשר לעסקה על אורמת - אך הוא צפוי לאשר אותה שכן מדובר בצעד טוב עבור שיכון ובינוי.

 

המו"מ עם קרן פימי, כפי שנחשף ב"כלכליסט", כלל מתן הלוואה בסכום של 100 מיליון דולר לבני הזוג ברוניצקי, שתמורתה ניתנה, בין היתר, אופציה לרכישת 10% ממניות אורמת על ידי פימי. ואולם המו"מ הסתבך בגלל כמה סוגיות, ובהן ריבית ההלוואה והפרמיה שלפיה תוכל פימי להמיר את ההלוואה למניות אורמת (שעלו ב־27% מתחילת יוני). עם הפרסום על המו"מ עלתה מניית אורמת ב־14.6% - העלייה היומית החדה ביותר זה תקופה ארוכה. ככל הנראה, העלייה התרחשה על רקע הערכות שהצטרפותה של פימי כמשקיע תשפר את תוצאותיה של אורמת, ואולם היא סיבכה את המו"מ שכן פימי נדרשה לשלם, לכאורה, בעבור פרמיה ששוק ההון ייחס להשפעה החיובית שתהיה לכניסתה שלה לאורמת.

 

עם שיכון ובינוי מתנהל, כאמור, מו"מ במתווה אחר, הכולל רק רכישת מניות, כך שבני הזוג ברוניצקי יישארו עם כ־15% ממניות אורמת, וימשיכו, כפי הנראה, להיות שותפים בניהול ואף להוביל את אורמת לפחות בשנים הקרובות. אבל בשונה מפימי, שיכון ובינוי היא גוף אסטרטגי שצפוי לתבוע מעורבות בניהול החברה.

 

שיכון ובינוי נסחרת לפי שווי של כ־3.5 מיליארד שקל ומנוהלת על ידי עופר קוטלר. היו"ר היא רוית ברניב ולחברה ארבע חטיבות: כבישים ותשתיות (כביש 6), אנרגיה מתחדשת, התפלת מים ויזמות נדל"ן (שיכון ובינוי נדל"ן). ביולי 2009 ביקשה שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת לרכוש את חברת האנרגיה הסולארית סולל מבית שמש, אבל היא הפסידה את העסקה לסימנס ששילמה יותר מ־400 מיליון דולר, מחיר שנתפס אז כגבוה מדי. מאז המשיכה שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת, המנוהלת על ידי אמיר הלוי, לשעבר הממונה על התקציבים באוצר, לחפש רכישה חלופית אולם את המגעים עם אורמת היא החלה רק אחרי פרסום המגעים עם פימי.

 

משפחת ברוניצקי תרה, כאמור, אחר מקור מימון לפירעון קרן הלוואה בסכום של 556 מיליון שקל שקיבלה בדצמבר 2007 מבנק הפועלים לרכישת 9 מיליון מניות אורמת (7.6% מהחברה). רכישת המניות נעשתה כחלק ממאבק השליטה בחברה שהתפתח עם גזית אינק, הנמצאת בשליטת חיים כצמן ודורי סגל. בעקבות הירידה בשווי מניות אורמת ששימשו להבטחת פירעון ההלוואה, שונו בפברואר 2009 תנאי ההלוואה, ומשפחת ברוניצקי שעבדה לבנק את כל אחזקותיה (35.1%) באורמת תעשיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x