ג'יי.פי מורגן ישלם לרשות ני"ע בארה"ב 154 מיליון דולר על חלקו במשבר הפיננסי
מבלי להודות שפעלה לא כשורה, ישלם הבנק פיצוי נמוך יותר מזה גולדמן זאקס ששילם 550 מיליון דולר
ג'י.פי.מורגן ישלם 153.6 מיליון דולר כדי ליישב תביעה שהגישה נגדו רשות ני"ע האמריקאית (SEC). על פי התביעה, הבנק לא עידכן את המשקיעים ב-2007 שקרן גידור עזרה לבחור והימרה נגד אג"ח מגובות משכנתאות (CDO) שרכש.
בשנה שעברה הוגשה תביעה דומה נגד גולדמן זאקס, שהסתיימה לאחר שהבנק שילם סכום שיא של 550 מיליון דולר. "בשני המקרים האשמה דומה", אמר רוברט חוזמי, קצין האכיפה של רשות ני"ע בריאיון לבלומברג. "המסר בשני המקרים הוא שמי שפועל לא כשורה, מוליך שולל את המשקיעים, ישלם קנס".
רשות ני"ע בוחנת חברות בתעשיית המשכנתאות, כולל סיטיגרופ, דויטשה בנק, UBS ומורגן סטנלי.
כמו אצל גולדמן, במסגרת הפשרה חטיבת הברוקראג' של ג'י.פי מורגן לא נאלצה להודות שפעלה לא כשורה. "הבנק פשוט הודה שהוא טעה במסמכים", מסביר בראד הינץ', אנליסט בסנפורד ברנשטיין. "הבנק משלם קנס, מודיע בפומבי ששגה ובכל מסתיימת האחריות שלו - זה נראה כמו הישג לג'י.פי. מורגן".


