$
שוק ההון

PNC תרכוש את חט' הבנקאות הקמעונאית האמריקאית של RBC ב-3.45 מיליארד דולר

הרכישה רויאל בנק אוף קנדה תסייע ל-PNC פייננשל סרוויסס הממוקמת בפיטסבורג להרחיב את עסקי הקמעונות שלה בדרום מזרח ארה"ב

סוכנויות הידיעות 10:53 20.06.11

 

PNC פייננשל סרוויסס הודיעה כי תשלם 3.45 מיליארד דולר במזומן ומניות עבור חטיבת הבנקאות הקמעונאית האמריקאית של רויאל בנק אוף קנדה (RBC), כך על פי מקורבים לנושא.

 

לדבריהם, העסקה עשויה לכלול מניות של PNC בשווי של עד מיליארד דולר, וההכרזה עליה צפויה להתפרסם עוד היום. החברה תרכוש גם נכסי כרטיסי אשראי מ-RBC תמורת 165 מיליון דולר. שווי העסקה מסתכם ב-3.62 מיליארד דולר.

 

הרכישה תסייע ל-PNC הממוקמת בפיטסבורג להרחיב את עסקי הקמעונות שלה בדרום מזרח ארה"ב. החטיבה של RBC, הממוקמת בצפון קרולינה, מחזיקה ביותר מ-420 סניפים בשש מדינות ברחבי האזור.

 

"יש תיאבון לרכישות בהתחשב בהיוון שלהם והיעדר צמיחה אורגנית בהלוואות", מסביר טום לוונדווסקי, אנליסט בחברת אדווארד ג'ונס בסנט לואיס. "הם מתכננים לצאת ולרכוש את הצמיחה בהלוואות".

 

PNC מחזיקה בלמעלה מ-2,500 סניפים ב-15 מדינות ובוושינגטון. ב-2009 החברה רכשה את נשיונל סיטי עבור 3.9 מיליארד דולר במניות. ברויאל בנק מתכננים למכור את RBC עשור לאחר שנכנסו לשוק האמריקאי עם השתלטות בגובה 2.16 מיליארד דולר על סנטורה בנק. רויאל בנק נסוג מתחום הלוואות הצרכניות בארצות הברית במקביל להתרחבות של היריבים טורונטו דומיניון בנק ובנק אוף מונטריאול באמצעות רכישות בנקים אמריקאיים שנקלעו לבעיות. RBC בנק דיווח על הפסדים במשך 11 רבעונים רצופים, נכון ל-31 במרץ.

 

x