$
שווקי חו"ל

בלעדי ל"כלכליסט": אחרי הדסית ביו: ביוליין מתכננת להנפיק ADR בוול סטריט

הנפקת תעודת ADR תאפשר לביוליין ולהדסית ביו להיסחר בארה"ב מבלי להיות כפופות לתקנות ה־SEC ולעלויות הרישום הישיר. מנכ"ל הדסית ביו, אופיר שחף: "השוק המקומי לא מתעניין בתחום הביומד. בארה"ב המצב שונה לגמרי"

שניר הנדלר 07:0920.06.11

בחודשים האחרונים המשקיעים המוסדיים בישראל בוחרים להימנע מהשקעה בחברות הביומד הנסחרות בבורסה המקומית במחיריהן הנוכחיים, ונראה כי האפשרות היחידה העומדת בפני חברות אלו היא הנפקה משנית בדיסקאונט משמעותי על מחיר המניה. עובדה זאת הביאה לא מעט חברות ללטוש עיניים אל מעבר לים, אך נראה שגם המשקיעים בניו יורק מפנים כתף קרה לחברות התעשייה.

 

בעוד שכישלונה של חברת המכשור הרפואי די־מדיקל, שנאלצה לחתוך בחדות את שווייה בהנפקה כדי להשלים את הגיוס בנאסד"ק, ממשיך להדהד, מנסות חברות הביומד לאתר פתרונות קסם שיאפשרו להן רישום בארה"ב.

 

נכנסים בדלת האחורית

 

בתחילת החודש דילגה חברת כן־פייט מעל מכשול ההנפקה בארצות הברית ונכנסה לוול סטריט בדלת האחורית, כשבחרה לצקת את פעילות העיניים שלה לשלד בורסאי הנסחר בניו יורק. לעומתה, ביוליין ולאחרונה גם בריינסווי ניסו להציף ערך ולהנפיק בנאסד"ק, אך חזרו בהן לאחר שהתבקשו לחתוך במחיר המניה.

 

 

מנכ"לית ביוליין, ד"ר כנרת סויצקי, הצהירה לא פעם כי הנפקה בנאסד"ק "לא תתבצע בכל מחיר", וכעת נראה שהיא מצאה פתרון פשוט ובטוח יותר. ל"כלכליסט" נודע כי ביוליין מתכננת הנפקת ADR (American Depository Receipt) - תעודת פיקדון סחירה המאפשרת לחברה ישראלית הנסחרת בתל אביב להיסחר בארה"ב מבלי להיות כפופה לתקנות רשות ני"ע האמריקאית (SEC) ולעלויות הרישום הישיר.

 

מי שכבר הכריזה על המהלך אתמול היא הדסית ביו החזקות, והיא מקווה שהתוכנית תאפשר למשקיעים אמריקאים פרטיים ומוסדיים להשקיע בהון המניות של החברה באמצעות רכישת ADR.

 

"בשנה האחרונה הדסית עשתה קפיצה משמעותית מבחינת היכולת שלה להציף ערך. מאז הקמתה, חברות הפורטפוליו שלה התקדמו כברת דרך משמעותית והציגו גיוסי הון ועסקאות עם שותפים אסטרטגיים כגון טבע וסאנופי", מסביר מנכ"ל הדסית ביו אופיר שחף בשיחה עם "כלכליסט". "לאור ההתפתחויות האחרונות בחברה, ובעיקר עסקאות של חברות הפורטפוליו עם שותפים אסטרטגיים וביצוע ניסויים קליניים בחברות פורטפוליו נוספות, אנחנו מאמינים כי החשיפה לשווקים זרים הנה כלי חשוב בהצפת ערך לבעלי מניותיה הנוכחיים והעתידיים של החברה".

 

"הרעיון של ADR עלה לפני שנתיים, אבל אז עדיין לא הרגשנו שהזמן מתאים מבחינתנו. עכשיו, לאור ההתפתחויות האחרונות בחברות־הבנות, ולאור העובדה שהשוק המקומי לא מתעניין בתחום הביומד, הסנטימנט השלילי הביא אותנו לפנות לארה"ב. שם המצב שונה לגמרי. חברות בשלבים דומים לשלנו נסחרות בשווי גבוה יותר, וקל להן יותר לגייס כסף. יש משקיעים אסטרטגיים שמחפשים חברות בשלבים מוקדמים כמו שלב 1 ושלב 2".

 

תולים תקוות בנשות הדסה

 

לצורך ביצוע ההנפקה פנתה הדסית לאיתי מילר, סמנכ"ל פיתוח עסקי בבנק ניו יורק מלון (BNY Mellon). בשיחה עם "כלכליסט" מסביר מילר כי היתרון המשמעותי של ADR על גיוס בנאסד"ק הוא חיסכון במשאבים ניהוליים. "אנחנו מטפלים בכל הליך הרישום מול ה־SEC, ואנחנו מעמידים לחברה שמנפיקה דרכנו ADR שירותי קשרי משקיעים בארה"ב", אומר מילר. "בנוסף, אנחנו מבצעים את כל פעילות האדמיניסטרציה, הבק אופיס וכו'. אלו שירותים שבדרך כלל מעמיסים נטל רב על תקציבים של חברות בסדר הגודל של הדסית, וכאן העלויות הן על חשבוננו, כאשר הרווח שלנו הוא בעמלה שאנחנו גוזרים על כל עסקת ADR".

 

מוקדם עוד להעריך אם המהלך של הדסית יצליח. הסטטיסטיקה מספרת שלצד הצלחות כמו טבע ונייס שצלחו את המהלך, מחזורי המסחר ב־ADR שהנפיקו חברות ישראליות אחרות נותרו דלילים. שחף, כמובן, צופה הצלחה גדולה למהלך ותולה תקווה גדולה בנשות הדסה. "בשנתיים האחרונות לא עובר שבוע שאני לא מקבל פנייה ממשקיעים שמכירים את ארגון הדסה. יש בהדסה היום 300 אלף חברות בעולם, מתוכן 220 אלף בארה"ב בלבד. עיקר המימון של בתי החולים של הדסה נובע מגיוסי מיליוני דולרים על ידי נשות הדסה. הן מחוברות לבית החולים, ויודעות על המנדט של הדסית במסחור הטכנולוגיות של בית החולים.

 

"עד היום, כשהן ביקשו לרכוש מניות של הדסית, הברוקר הממוצע בארה"ב היה אומר להן שהוא לא יודע להתעסק עם חברות בסדר הגודל של החברה, וכעת האפשרות הזו תהיה פתוחה בפניהן. אני חושב שה־ADR זה הפתרון האולטימטיבי. בשלב מאוחר יותר, אם הביקוש יהיה קיים, ייתכן שגם נבחן גיוס הון שם", מסכם שחף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x