עוד שבוע אדום בבורסה: ת"א 25 איבד 2.4% ות"א 100 השיל 2.1%
היום ננעל המסחר בעליות: ת"א 25 עלה ב-1.4% ות"א 100 התחזק ב-1.1%. יניב פגוט, האסטרטג הראשי של איילון: "האנליזות בשוק חסרות משמעות"
המסחר בתל אביב ננעל היום בעליות שערים אחרי שנתוני המאקרו שפורסמו טרם פתיחת המסחר בארה"ב הצליחו לפצות במעט על הירידות החדות בוול סטריט אמש. גם באירופה ירידות שערים בעקבות החשש מחדלות פירעון ביוון. אמש, לאחר תום המסחר, פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי שעלה ב-0.5%, בהתאם לציפיות.
בסיכום שבועי ננעל המסחר בבורסה בירידות שערים על רקע החששות ממצבה של יוון ובצל נתוני מאקרו מאכזבים מארה"ב: מדד ת"א 25 איבד 2.4%, מדד ת"א בנקים ירד ב-2.2%, מדד ת"א 100 איבד 2.1%.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בלוטק 50 נדל"ן 15 בנקים יתר 50 ביומד
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
הפעילות הכלכלית ממשיכה להתרחב בקצב מהיר וברבעון הראשון של השנה צמח המשק בשיעור שנתי של 4.8% (לעומת הדיווח הקודם של 4.7%), בהמשך לצמיחה שנתית של 7.6% ברבעון הרביעי של 2010 ושל 4.8% ברבעון השלישי של אשתקד. כך עולה מסיכום שני של אומדן החשבונות הלאומיים לרבעון הראשון של השנה שמפרסמת היום הלמ"ס.
המסחר בוול סטריט הסתיים אמש בירידות שערים של 1.5% - 1.75% במדדים המובילים על רקע נתוני מאקרו חלשים שכללו את מדד המחירים לצרכן שעלה ב-0.2% לעומת הערכות שיישאר ללא שינוי וכן מדד האמפייר-סטייט הבודק את רכשי המשקיעים במדינת ניו יורק שהגיע לשפל של שנה עם ירידה של 7.8 נקודות כאשר האנליסטים ציפו לרמה של 13 נקודות.
ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פפנדריאו, הודיע אמש על כוונתו להקים ממשלה חדשה היום, לצד הצבעת אמון שייזום בפרלמנט. פפנדריאו הגיע להחלטה בעקבות אי הצלחתו להגיע להסכמה עם האופוזיציה בנוגע להקמת ממשלת אחדות.
מוקדם יותר אתמול, מסרו גורמים כי פפנדריאו הציע לפרוש מתפקידו במידה והדבר יתרום להקמתה של ממשלת אחדות במדינה. "פפנדריאו אמר שאם כל המפלגות הפוליטיות יסכימו לתוכנית עבודה מסוימת על מנת להוציא את המדינה מהמשבר, הוא מוכן להתפטר", אמרו הגורמים. "אך על מנת שזה יקרה, צריכה להיות הבטחה כי מדיניות הממשלה הנוכחית תימשך. כך לדוגמה, המשמעות היא התחייבות לתוכניות הרפורמה וההפרטה של הממשל. אם מפלגות האופוזיציה לא יסכימו, ראש הממשלה מתכוון להמשיך בתפקידו ובביצוע עבודתו".
התשואה על איגרות החוב של ממשלת יוון הנפדות בעוד שנתיים הגיעה ל-28% בפעם הראשונה מעולם והתשואה על האג"ח ל-10 שנים הגיעה ל-17.73%. עלות ההגנה מפני חדלות פירעון של ממשלת יוון זינקה ב-149 נקודות בסיס לשיא של 1,754 נקודות במסחר בלונדון, כך עולה מהנתונים שאספה חברת CMA.
מדד המחירים לצרכן לחודש מאי עלה ב-0.5%, כך פרסמה אמש הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המדד לחודש מאי דומה לציפיות בשוק ההון, שעמדו על עלייה של כ-0.6%. מתחילת השנה עלה המדד בקצב של 1.8%, אך האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עמדה על לא פחות מ-4.1% ועל-פי המגמה ל-12 החודשים הקרובים האינפלציה עומדת על 3.9%, כמעט אחוז מעל היעד העליון שקבעה הממשלה (3%).
אתמול בבורסה נרשמו ירידות שערים על רקע הנתונים החלשים בארה"ב והמצב ביוון. מדד ת"א 25 צנח ב-2.7% והגיע לרמה של 1,189.5 נקודות.
"הטראומות מהעבר חוזרות לראשי המשקיעים"
"יוון זה החדשות הגדולות בשווקים. ציטוטים של בנקאים באירופה שאמרו שיש להכפיל את החילוץ - משפיעים על השווקים ומדאיגים את המשקיעים", מסביר ל"כלכליסט", יניב פגוט, האסטרטג של קבוצת איילון.
"אתמול קיבלנו את בחינת הדירוג של שלושת הבנקים הגדולים בצרפת - זה בדיוק החשש של המשקיעים שמשבר החוב יתפשט לעוד מקומות. יש חשש לתגובת שרשרת: ככל שהפתרון למשבר מתרחק, והתמונות מיוון הם של כאוס ברחובות ובממשל, הטראומות מהעבר חוזרות לראשי המשקיעים", מסביר פגוט.
פגוט מסביר כי אפקט הדומינו שעלול להיווצר (במידה ועוד מדינות יודיעו על חדלות פירעון) משפיע על כל השווקים ומתגלגל לכאן - לבורסה בתל אביב. "גם ככה השוק המקומי לא חזק. רק אתמול ראינו את השוק נחלש בפתאומיות לקראת נעילת המסחר", מציין עוד.
האסטרטג של קבוצת איילון מתייחס גם לרמת המיקרו ולמסחר במניות ספציפיות ומדבר על כך שסקירות האנליסטים וההמלצות מקבלות חשיבות משנית. "האנליזות בשוק הם חסרות משמעות לטווח הקצר, קשה עכשיו להיאחז במחירי יעד של אנליסטים, אפשר לראות את הדוגמה של דיסקונט שצנחה אתמול ב-7%", הוסיף.
מניות במרכז
"גם לאחר זינוק מרשים של 17% בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" לגבי האפשרות לרכישת החברה, נסחרת מניית פאנדטק בתמחור אטרקטיבי" טענו אמש בבית ההשקעות אופנהיימר.
רויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS) השתלט על פורטפוליו נכסים בשווי מיליארד ליש"ט של רשת מלונות מריוט. השליטה במלונות הייתה בחלקה של מספר שותפים ישראלים: דלק נדל"ן, אלקטרה נדל"ן, דוראה, בלנהיים של יגאל אהובי ופיבי.
חברות התרופות פריגו וטבע החלו לשווק גרסה גנרית לתרסיס האף נזקורט של ענקית התרופות סאנופי אבנטיס, כך עולה מהודעה שפרסמה אתמול פריגו.
במיטב העלו המלצה לכיל לקניה עם מחירי יעד של 67 שקל למניה, מחיר הגבוה ב-28% ממחיר הסגירה אתמול. הסיבה העיקרית היא הערכות כי הביקוש לאתנול יתגבר וכך גם הביקושים לאשלג. היום הודיעה החברה על רכישת חברה במקסיקו ולא פירטה על נתוניה הפיננסיים.
גבעות עולם הודיעה אתמול לבורסה כי החלו מבחני ההפקה לטווח ארוך בקידוח מגד 5. בשלב זה נעשות פעולות מקדימות ותחילת ההפקה צפויה להתבצע במהלך השבועיים הקרובים. היום הודיעה על הסכם למכירת הנפט הגולמי שיופק ממאגר מגד 5. ההסכם נחתם לתקופה של חצי שנה ומבוסס על מחירי הנפט הגולמי הבינלאומיים. משיקולים מסחריים ההסכם שנחתם כפוף לשמירת סודיות על ידי שני הצדדים, כך שגבעות לא פרסמה למי מיועדת מכירת הנפט.


