$
שוק ההון

דלק ישראל תמכור 1.75% מדלק הונגריה לחברת דלק פטרוליום

כתוצאה מהמכירה תרשום דלק ישראל רווח משוער של כ-8 מיליון שקל. אתמול הורידה מעלות את דירוג החברה בשל תוצאות פיננסיות חלשות

מישל אודי 10:46 13.06.11

 

דלק ישראל הודיעה היום (ב') על עוד עסקת בעלי עניין: החברה תמכור 1.75% ממניות דלק הונגריה שברשותה לחברת האם דלק פטרוליום תמורת 9.95 מיליון דולר והרווח מהעסקה צפוי להסתכם ב-8 מיליון שקל. בידי דלק ישראל יישארו כ-1.58% ממניות דלק הונגריה.

 

דלק הונגריה היא חברה פרטית בה מחזיקה בשרשור קבוצת דלק. היא מחזיקה במניות דלק US, חברת הבת הפעילה בארה"ב ששווי השוק שלה עמד בתום המסחר ביום שישי על 823 מיליון דולר. בנוסף היא נושאת חוב מהלוואות בעלים שקיבלה מדלק פטרוליום בהיקף של 188 מיליון דולר. המכירה תתבצע בניכוי חובות או זכויות אחרות.

 

לפי הודעת החברה, השווי במכירה נעשה לפי חישוב של המחיר המממוצע של מניית דלק US בעשרת ימי המסחר האחרונים. אישור העסקה מותנה באישור הדירקטורים בדלק הונגריה והרשויות בהונגריה בהקשר של הגדלת הון המניות בחברה.

 

אתמול, חברת הדירוג מעלות הורידה את דירוג החוב של דלק ישראל מ-A ל-(-A). הסיבה להורדת הדירוג: צפי להמשך תוצאות פיננסיות חלשות על רקע התאוששות ענפית איטית. במקביל להורדת הדירוג, מעלות שינתה את תחזית הדירוג לדלק ישראל משלילית ליציבה.

   

לדלק ישראל חוב של 2.7 מיליארד שקל. בשלב זה האנליסטים במעלות רואים סבירות נמוכה לעלייה בדירוג, אך מסייגים כי במידה וייתרשמו כי בכוונת דלק ישראל לבצע מהלכים משמעותיים להקטנת היקף החוב אם באמצעות של הורדת היקף האשראי הניתן ללקוחותיה או מכירה משמעותית של נכסים שאינם בליבת העסקים של דלק ישראל.

 

החברה סיימה את הרבעון הראשון עם ירידה של 58% ברווח הנקי ל-14 מיליון שקל.

x