הדולר זינק ב-1.2% ושערו היציג נקבע על 3.43 שקלים
היורו עלה ב-0.3% ל-4.93 שקלים. המסחר במט"ח הושפע מהתחזקות הדולר בעולם וכן מהגשת מועמדות פישר לתפקיד יו"ר קרן המטבע
הדולר עלה היום (ב') ב-1.2% ושערו היציג נקבע על 3.43 שקלים. היורו עלה ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.93 שקלים
הדולר והיורו מתחזקים מול השקל אחרי שבסוף השבוע האחרון הגיש פישר את מועמדותו לתפקיד יו"ר קרן המטבע הבינלאומית. זירת המט"ח המקומית מושפעת גם מהתחזקות הדולר למול המטבעות המובילים בעולם בצל הירידות בשוקי העולם.
ובכלל המשקיעים בזירת המט"ח לא אוהבים את אי-הוודאות סביב סטנלי פישר, כך שכל הודעה סביב הישארותו בתפקידו הנוכחי כנגיד בנק ישראל משפיעה על זירת המט"ח המקומית.
גורם נוסף שמשפיע על השקל הוא הפרסום הצפוי של מדד המחירים לצרכן לחודש מאי. הצפי של השוק הוא לעלייה של 0.6%-0.7% במדד המחירים.
בינתיים בראיון לוול סטריט ג'ורנל שהעניק אמש מקדם פישר את מועמדותו באגרסיביות ואומר: "בראש קרן המטבע צריך לעמוד כלכלן".
רפי גוזלן אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון מסביר אתמול בסקירתו השבועית כי "הצגת מועמדותו של פישר לראשות קרן המטבע עשויה להוביל להיחלשות השקל בטווח הקצר - אמנם עזיבה של פישר במהלך הקדנציה אינה הפתעה של ממש, אך אם אכן תתרחש היא תוביל לעלייה בפרמיית הסיכון המקומית ולו באופן זמני".
בתוך כך, משבר החובות המעמיק ביוון, אירלנד ופורטוגל רק הולך ומעמיק, בעקבות פרסום נתונים שלפיהם בנקים באיחוד האירופי סירבו לממן עסקאות באותן מדינות מוכות החובות - כך דיווח "הגרדיאן". לפי נתונים שפרסם הבנק להסדרים בינלאומיים (BIS), בנקים מצרפת, גרמניה ובריטניה החלו בהוצאה מסיבית של פעילותם מיוון, פורטוגל, אירלנד וספרד, מתוך ניסיון להגן על דפי המאזנים שלהם.
ברקליס: "השקל ימשיך להתחזק מול הדולר"
האנליסט דניאל יואיט מברקליס קפיטל חוזר מביקור בישראל ואומר כי המדיניות המוניטרית הנוכחית של בנק ישראל תביא להתחזקות השקל. במסגרת הסקירה אומר יואיט כי סוגיית האינפלציה חשובה מאוד לבנק ישראל והוא יעשה כל שביכולתו כדי למתן אותה.
"למרות שכלכלת ישראל לא מתחממת יתר על המידה בנקודת הזמן הנוכחית, צמיחת הכלכלה הישראלית נמצאת כעת מעל לפוטנציאל ובהינתן צומת הדרכים הנוכחית, כלכלת ישראל צפויה להגיע לתפוקה מלאה", מסביר יואיט.
"לא נראה שבנק ישראל יכול לעצור את התחזקות השקל. כלכלת ישראל חזקה ומשתפרת, כך שאנחנו צפויים להתחזקות נוספת של השקל", מסביר עוד.


