$
שוק ההון

המסחר בבורסה ננעל בעליות; חברה לישראל עלתה ב-4.1%

מדד ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-1.4%, בעוד שמדד הבנקים הוסיף 1.7%. פועלים עלה ב-2.2% במחזור הגבוה בבורסה

מישל אודי 16:29 31.05.11

 

המסחר בתל אביב ננעל היום (ג') בעליות שערים על רקע העליות בבורסות אסיה ואירופה. החוזים בוול סטריט מאותתים על עליות שערים. מחזור המסחר נמוך יחסית ועומד על כ-1.1 מיליארד שקל.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בלוטק 50 נדל"ן 15 בנקים יתר 50 ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

  

 

נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, התייחס הבוקר לראשונה לתחזיות הצמיחה שהעניק ארגון ה-OECD לכלכלת ישראל. פישר אומר שבנק ישראל מתכוון להעלות את תחזית הצמיחה של ישראל לשנים 2012-2011 אך התחזית שהעניק ארגון ה-OECD גבוהה מדי לטעמו. פישר הוסיף כי במהלך השבוע בנק ישראל יפרסם את תחזית עדכון הצמיחה של ישראל ל-2011.

 

"הכלכלה הגלובאלית והשווקים הפיננסים ימשיכו להתאושש בשנת 2011" אמר אתמול בעל השליטה בקונצרן אי.די.בי נוחי דנקנר על רקע הדוחות הכספיים של החברה. "עם זאת, התרבותם של אתגרים מערכתיים שונים – הן בחו"ל והן במשק הישראלי – מביאה לתנודתיות בפעילות הכלכלית ובשוקי ההון. אתגרים אלו מחייבים, הן את היזמים, הן את המנהלים והן את הקברניטים הכלכליים, להמשיך ולנקוט במדיניות זהירה ושקולה, שכן התממשות אפשרית של סיכונים פיננסיים או סיכונים גיאופוליטיים עלולה לשבש ולעכב את ההתאוששות הטובה של השווקים מהמשבר הפיננסי", סיכם דנקנר.

 

מניות במרכז

 

החברה לישראל דיווחה היום לבורסה בעקבות הודעת מחלקת המדינה האמריקנית, ובהתבסס על ייעוץ משפטי שקיבלה מעורך דין אמריקאי המתמחה בנושא, כי לסנקציות שהטיל הממשל האמריקני, בקשר עם מכירת המיכלית על-ידי "טנקר פאסיפיק" שהגיעה לידי אירן, אין השפעה על החברה לישראל ועל החברות הבנות והמוחזקות על-ידי החברה לישראל.

 

פטרוכימיים, החברה שולטת בבתי הזיקוק ומחזיקה באבגול, דיווחה היום על דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011 והציגה הפסד בשורה התחתונה של 72 מיליון שקל - בדומה להפסד ברבעון הראשון של 2010.

 

קמן אחזקות

הציגה היום את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011 ומהם עולה כי למרות ההבנות עם מחזיקי איגרות החוב, מניות מנדלסון שבשליטת קמן מים (100%) שועבדו לתאגיד בנקאי. השיעבוד מגיע בעקבות חוב של קמן מים לבנק בעקבות הלוואה שקיבל בחודש ספטמבר 2008. נדגיש כי מדובר בשיעבוד מדרגה ראשונה, כלומר במקרה של אי תשלום החוב מקבל הבנק את הבעלות על מנדלסון.

 

בשיאה של הטלטלה שפוקדת את אלביט הדמיה והצניחה התלולה בשער המניה, תפרסם היום החברה שבשליטת מוטי זיסר את דו"חותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011. ל"כלכליסט" נודע כי במקביל לפרסום הדו"חות צפויה אלביט הדמיה לפרסם מסמך בן מספר עמודים ובו פירוט של מקורות ההון לכל תשלום מבין תשלומי האג"ח הקרובים, ובחברה מקווים כי יצליח להרגיע את השוק.

 

בדומה לחברות הביטוח המתחרות, גם מנורה מבטחים הציגה ברבעון הראשון ירידה חדה של 82% בשורה התחתונה. החברה דיווחה אמש על רווח כולל של 32.1 מיליון שקל לעומת 178.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

דו"חות הרבעון הראשון של בנק הפועלים מכים את כל תחזיות האנליסטים בענק: הבוקר (ג') דיווח הבנק כי הרווח הנקי ברבעון הראשון עמד על לא פחות מ-903 מיליון שקל, זינוק של כ-95% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הבנק מציג את התשואה להון הגבוהה במערכת הבנקאית: 16.8%, זאת בהשוואה לתשואה של 9.2% ברבעון המקביל אשתקד.

 

הבנק הבינלאומי

פירסם הבוקר את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון של 2011. הרווח הנקי ברבעון הראשון עמד על 183 מיליון שקל, זינוק של כ-42% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. התשואה על ההון ברבעון הראשון היתה גבוהה ועמדה על 13.5% (בחישוב שנתי) בהשווה ל-8.5% ברבעון המקביל אשתקד.

 

בנק דיסקונט פירסם הבוקר את הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון של 2011. הרווח הנקי ברבעון עמד על 278 מיליון שקל, זינוק של 94% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

 

בנק לאומי פירסם היום את תוצאות הרבעון הראשון של 2011. הבנק מדווח על ירידה של כ-3% ברווח הנקי, שעמד ברבעון הראשון על 577 מיליון שקל. התשואה להון ברבעון הראשון עמדה על 10.4% (על בסיס שנתי), זאת בהשוואה לתשואה להון בשיעור 11.2% ברבעון הראשון של 2010. מדובר בתשואה להון הנמוכה ביותר מבין חמשת הבנקים הגדולים ברבעון הראשון. 

 

בנק מזרחי טפחות פירסם אתמול את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון של 2011. הרווח הנקי ברבעון עמד על 241 מיליון שקל, זינוק של כ-40% בהשוואה לרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד. התשואה על ההון עמדה על 14.5% (בחישוב שנתי) בהשוואה ל-10.8% ברבעון המקביל אשתקד ול-11.7% בשנת 2010 כולה. יעד הבנק הוא תשואה של 15% על ההון בשנת 2013.

 

אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב רשמה רווח נקי של 50 מיליון שקל בהשוואה ל-10 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

משרד התשתיות הלאומיות הורה בסופ"ש לעצור את הקידוחים במבנה לווייתן, עקב תקלה שהתרחשה בקידוח לווייתן 2. חברת נובל אנרג'י, ה"שותף המפעיל" בקידוח לווייתן, העבירה בתחילת מאי לשותפות בקידוח - דלק קידוחים, אבנר ורציו - כי הוחלט לנטוש את קידוח "לווייתן 2", שהינו קידוח הערכה שנועד לאמוד טוב יותר המצאות של 16 tcf גז טבעי באתר. בתוך כך הודיעה היום רציו כי נכון לעתה אין שינוי בהערכת העלות ולוח הזמנים לביצוע קידוח לווייתן 3.

x