קבוצת כלל ביטוח רכשה 20% מהנפקת אלעד קנדה
חברת הביטוח דרשה ריבית של 7.4%. לעומתה, קרנות הנאמנות הסתפקו בריבית נמוכה יותר. אקסלנס, ששימש גם כחתם בהנפקה, דרש ריבית של 7% בלבד
בסוף השבוע השלימה זרוע הנדל"ן של יצחק תשובה את השלב המוסדי של גיוס איגרות החוב שהיא מבצעת, תוך שהיא מצליחה לגייס מהגופים המוסדיים 200 מיליון שקל, זאת לאחר שנרשמו ביקושי יתר קלים בלבד של 210 מיליון שקל. הריבית השקלית בהנפקה נסגרה על 7.45% - קרוב מאוד לשיעור הריבית המקסימלי, שנקבע על 7.5%.
מעיון בגופים המוסדיים שלקחו חלק בהנפקה עולה כי גם חלק מגופי הפנסיה שכפופים לכללי חודק, המגדירים פרמטרים להשקעה באג"ח קונצרניות, בחרו לקחת חלק בהנפקה. זאת לאחר שהאג"ח זכתה לדירוג A2 של מידרוג, וכן תנאי הגיוס כללו אמות מידה פיננסיות מסוימות. כך התחייבה החברה לשמור על יחס חוב פיננסי ל־CAP (הון עצמי בתוספת חוב פיננסי) אשר לא יעלה על 75%, שאם לא יישמר - יזכו המשקיעים בתוספת ריבית. בנוסף יוכלו מחזיקי האג"ח לדרוש פירעון מיידי במקרה של העברת שליטה בחברה, או אם דירוג האג"ח יירד מתחת ל־Ba2. האג"ח, עם זאת, לא גובתה בבטוחות מכל סוג.
בהתאם להתניות האמורות, קופות הגמל, ביטוחי המנהלים וקרן הפנסיה של כלל ביטוח רכשו 20% מההנפקה לאחר שדרשו ריבית גבוהה יחסית של 7.4%. לעומת זאת, קרנות הנאמנות הסתפקו בריבית נמוכה בהרבה. כך רכשו קרנות הנאמנות של אקסלנס, ששימש גם כחתם בהנפקה, כ־10% מההנפקה תוך שהן דורשות ריבית של 7% בלבד. כמו כן, גופים מקבוצת מנורה מבטחים, ששימשה אף היא כחתם, רכשו כ־12% ממנה, כשחלק מהקרנות של מנורה אף הסתפקו בריבית של 6.8% - הנמוכה ביותר שהוצעה. בסך הכל השקיעו בהנפקה גופים קשורים בהיקף של 40% מסך הגיוס. גופים מעניינים נוספים שמצאו עניין בהנפקה היו חברת אלתא מערכות, שרכשה סכום קטן יחסית, קבוצת עזריאלי והבנק הבינלאומי.
החברה־האם של אלעד קנדה, אלעד גרופ, התמודדה בשנת 2010 עם הורדת דירוג לאחר דו"חות שהציגו החמרה ביחסים הפיננסיים וזינוק ברמות המינוף. הסיבה - שורה של עסקאות נדל"ן ממונפות שביצעה החברה בארה"ב. ממצגת שפרסמה אלעד קנדה לקראת ההנפקה עולה כי שיעור המימון של החברה (LTV) דווקא ירד מ־50% בשנת 2008 לרמה של 45.4% בשנת 2010.


