המסחר בבורסה הסתיים בעליות קלות; דלק נדל"ן זינקה ב-22.3%
מדד ת"א 25 עלה ב-0.2 כאשר מחזור המסחר היה נמוך והסתכם במיליארד שקל בלבד. דלק נדל"ן ביצעה שינוי תוך יומי ענק כאשר עד הצהריים נסחרה בירידה של 7%. אפריקה ישראל הוסיפה 1.3%
המסחר בתל אביב הסתיים היום (ד') בעליות שערים במחזור נמוך של מיליארד שקל על רקע עליות השערים שנרשמו בבורסות המזרח הרחוק, העליות באירופה והחוזים החיוביים בוול סטריט.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בלוטק 50 נדל"ן 15 בנקים יתר 50 ביומד
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
כלכלני סיטי התייחסו אתמול בסקירה שלהם לאינפלציה בישראל ולריבית של בנק ישראל ואמרו כי "למרות התחושה שיש בשוק הישראלי כאילו האינפלציה נמצאת תחת שליטה - משבר האינפלציה בישראל לא הסתיים ויש להגביר את קצב העלאת הריבית של בנק ישראל".
הנפקת קרסו, יבואנית רנו וניסן, צפויה לצאת לפועל כבר בשבועות הקרובים לפי שווי של 800-750 מיליון שקל לפני הכסף. בכוונת החברה להנפיק 25% מהון מניותיה לציבור מה שיצריך אותה לגייס 250-200 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". כל תהליך הנפקת החברה, כולל מכרז למשקיעים מוסדיים ומכרז ציבורי צפוי להתסיים עד ל-10 ביוני.
מניות במרכז
המדד הגבוה שנרשם ברבעון הראשון של 2011 ממשיך לבוא לידי ביטוי בדוחותיהן של עוד ועוד חברות ובעיקר מתחום הנדל"ן. השפעת המדד ניכרה היטב בדוחותיה של חברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראל. הרווח התפעולי של החברה עלה ב-35% ל-187 מיליון שקל. השיערוכים תרמו 65.2 מיליון שקל לשורת ההכנסות.
עדי סקופ מבית ההשקעות IBI פרסם אתמול סקירה מיוחדת לקראת דוחות הבנקים לרבעון הראשון של 2011 אשר צפויים להתפרסם עד סוף החודש. בשורה התחתונה הרווח הנקי של בנק לאומי צפוי לעמוד על 610 מיליון שקל, בעוד שהרווח הנקי של בנק דיסקונט ובנק מזרחי טפחות צפוי לעמוד על 730 מיליון שקל ו-240 מיליון שקל בהתאמה.
איתוראן שבשליטת איזי שרצקי דיווחה אתמול על דוחותיה לרבעון הראשון. הכנסות החברה עלו ב-15% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-40.4 מיליון דולר, אך מדובר בירידה קלה מול הרבעון הקודם בו רשמה הכנסות בהיקף של 40.7 מיליון דולר. במהלך הרבעון צירפה החברה כ-11 אלף מנויים ל-615 אלף מנויים בישראל ובברזיל.
שותפויות הגז שבאחזקת חברת דלק אנרגיה - דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט פרסמו את הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2011. כפי שדיווחה נובל אנרג'י: מכירות הגז ממאגר ים תטיס זינקו ברבעון הראשון, מה שהביא לזינוק של 58% במכירות הגז הטבעי נטו של דלק קידוחים ל-25 מיליון דולר, בניכוי תמלוגים.
בבית ההשקעות אופנהיימר העלו אתמול את מחיר היעד של פלוריסטם והעריכו כי מחיר המנייה עשוי להכפיל את שוויו בשנה וחצי הבאים. לפי אופנהיימר מחיר היעד החדש של פלוריסטם עומד על 5 דולרים, לתקופה של 12-18 חודשים.
אלביט מערכות הודיעה היום כי זכתה בחוזה בהיקף כספי של 20 מיליון דולר, לאספקת עשרות מטעדים (מטען יעודי) מסוג CoMPASSTM למטוסי סיור ימי עבור מדינה באסיה. מדינה זו, אספקת המערכות תתבצע במהלך שנתיים.
אמפל הודיעה אתמול כי הזרמת הגז תחודש עד לסוף החודש.
קבוצת דלק הודיעה כי חתמה על הסכם חדש עם השותפות במאגר ים תטיס, לאספקת כמויות נוספות של גז טבעי על בסיס מזדמן. לפי התנאים החדשים, לא תוטל כל הגבלה על היקף אספקת הגז - והמחיר יהיה גבוה משמעותית מזה שנקבע בהסכם המקורי ב-2005.
חברת אטריום מקבוצת גזית גלוב שבשליטת חיים כצמן, דורי סגל וסיטי גרופ הנסחרת בבורסות של אמסטרדם ווינה דיווחה היום על דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011 והציגה עלייה של 18% ברווח הנקי מהשכרת מבנים ל-38.5 מיליון יורו.
שטראוס מדווחת הבוקר על תוצאותיה לרבעון הראשון של שנת 2011 – וחושפת את קשיי החברה להתמודד עם עלית מחירי הקפה. ברבעון הראשון צמחו מכירות תחום הקפה בשטראוס ב-0.4% ל-831 מיליון שקל, אך הרווח התפעולי מפעילות הקפה צנח ב-14.4% ועמד על 67 מיליון שקל.
זרוע הפעילות ברוסיה של אליעזר פישמן מירלנד דיווחה היום על דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011 והציגה מעבר להפסד של 3.4 מיליון דולר, וזאת בהשוואה לרווח נקי של 5.6 מיליון דולר ברבעון המקביל של 2010.
דניה סיבוס
דיווחה הבוקר על דוחותיה לרבעון הראשון של 2011, הכוללים לראשונה את האיחוד עם אפריקה מגורים בה היא מחזיקה 74.5%. החברה דיווחה כי הרווח הנקי לבעלי המניות ירד ב-4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם 18.5 מיליון שקל.
דלק נדל"ן מרכזת מחזור גבוה. ל"כלכליסט" נודע כי בנק הפועלים ממשיך במדיניותו לממש את כל המניות. לפני כשלושה שבועות מימש בנק הפועלים מניות בהיקף נרחב.
מודיעין שבשליטת נוחי דנקנר וצחי סולטן פרסמה היום את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011. מהדוחות עולה כי דירקטוריון החברה החליט לפנות לבית המשפט המחוזי בתל אביב על מנת לדחות את תקופת המימוש של כתב האופציה (סדרה 7) ל-17.7.11.
רוסטה גרין, העוסקת בהשבחת גידולים לתעשיית החקלאות והדלקים האלטרנטיביים באמצעות גנים מיוחדים מסוג מיקרו RNA, הודיעה היום כי איתרה, באמצעות רצפי מיקרו, RNA נוספים מצמחי תירס.


