$
שוק ההון

כן פייט: תוצאות ביניים טובות בניסוי קליני בתרופת CF-102 לסרטן כבד

החברה דיווחה כי בטיפול ב-18 חולים השיגה החברה תוצאות בטיחותיות טובות בניסוי שלב I/II

מישל אודי 10:22 11.05.11

 

חברת כן פייט, העוסקת בפיתוח תרופות למחלות דלקתיות, מחלות עיניים ומחלות כבד, הודיעה היום (ד') על תוצאות ביניים טובות בניסוי קליני שלב I/II בתרופת ה-CF102 לסרטן הכבד.

 

מתוצאות הביניים לתרופת ה-CF102 בהערכה ב-18 חולים עולה כי מטרות הניסוי לבדיקת בטיחות ואינדיקציה ליעילות הושגו במלואן. לדברי החברה, הפרופיל הבטיחותי של תרופת ה–CF102 נמצא מרשים ביותר באוכלוסיית חולים עם גידול ראשוני של הכבד הסובלים משחמת הכבד בדרגה ראשונה ושנייה (B ו- child pugh A). בנוסף, תוצאות הביניים מצביעות על תוחלת חיים חציונית (Median survival time) של 8.1 חודשים, שהינה משמעותית לאור העובדה ש-CF102 ניתנה כקו שני של טיפול למרבית החולים בניסוי וכן לחולים עם שחמת כבד בדרגה מתקדמת. החברה ממשיכה לעקוב אחר החולים שעדיין מטופלים ותפרסם תוצאות סופיות של הניסוי בשלב מאוחר יותר.

 

פרופ' פנינה פישמן, מנכ"לית כן פייט מסרה בהודעת החברה כי "אנו מרוצים מאוד מהעובדה שתוצאות הניסוי הושגו במלואן בחולי סרטן ראשוני של הכבד שהיו ברובם נכשלי תרופת ה-NEXAVAR (לטיפול ראשוני). התוצאות המרשימות שהתקבלו בניסוי זה מובילות למסקנה כי החברה תמשיך לפתח את תרופת ה-CF102 לטיפול בסרטן ראשוני של הכבד".

 

תרופת ה-CF102 הינה מולקולה כימית קטנה אשר נקשרת בזיקה גבוהה לקולטן לאדנוזין מסוג 3A ונמצאה כפועלת במנגנון המוביל לאפופטוזיס (מוות תאי מבוקר) של תאי סרטן. בנוסף לכך נמצא כי התרופה מעכבת את התפתחות נגיף הצהבת מסוג C הן בתנאי מעבדה והן במספר חולים עם סרטן הכבד שהיו גם נשאים של וירוס הצהבת מסוג C.

x