המסחר בוול סטריט הסתיים בעליות שערים; טבע ירדה ב-2.2%
דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, מדד S&P טיפס ב-0.6% ונאסד"ק הוסיף 0.4% לערכו - בעקבות דו"חות חיוביים שפורסמו היום
המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים על רקע עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של השנה. מנית טבע ירדה ב-2.2%.
סוכנות הדירוג S&P הורידה אתמול את תחזית הדירוג של ארה"ב ל"שלילית" מ"יציבה". "בהשוואה למדינות בדירוג של ארה"ב, "AAA", לאמריקה יש גירעון תקציבי גדול וחוב ממשלתי גדל והולך, כאשר הפתרון לבעיות אלו עדיין לא ברור", אמרו אנליסטים מ-S&P.
בורסות המזרח הרחוק ננעלו הבוקר במגמה שלילית. ברקע המסחר, הורדת אופק דירוג האשראי של ארה"ב לשלילי, ואזהרת סוכנות הדירוג S&P כי דירוג האשראי שלה עלול לרדת בשנתיים הקרובות. מדד ניקיי היפני ירד ב-1.2%, בורסת שנגחאי נפלה ב-1.9%.
מדינות אסיה צברו אג"ח ממשלתיות אמריקאיות בשווי טריליוני דולרים על ידי מיחזור הכנסות הייצוא, ויש להן אינטרס מרכזי בשמירה על ערכן. לכן אין זה מפתיע שגורמים רשמיים במדינות השונות ניסו להפחית מחשיבות הסכנה. "ארה"ב מתמודדת עם סוגיות פיסקליות בדרכים שונות, לכן אני עדיין חושב שאגרות החוב האמריקאיות הן מוצר אטרקטיבי בשבילנו", אמר שר האוצר היפני, יושיהיקו נודה.
מאקרו
מדד אישורי הבניה המונה את מספר האישורים להתחלות בניה שניתנו בחודש הקודם פורסם היום לפני תחילת המסחר. 590 אלף אישורי בניה חדשים חולקו במהלך החודש הקודם בעוד שהאנליסטים ציפו ל-550 אלף אישורים.
בתוך כך 550 אלף התחלות בניה חדשות נרשמו בחודש שעבר בארה"ב, כאשר האנליסטים ציפו ל-530 אלף.
מניות במרכז
גולדמן זאקס דיווח על רווח נקי של 4.38 דולרים למניה - מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על רווח נקי של 4.14 דולרים למניה.
האנליסטים צופים כי הרווח הנקי של אינטל צפוי להיות 46 סנט למניה, לפי הדוחות הכספיים שיפורסמו היום.
ענקית התוכנהIBM צפויה לפרסם את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2011. האנליסטים צופים רווח של 2.29 דולרים למניה.
יאהו תפרסם את גם היא את הדוחות לרבעון הראשון של 2011. האנליסטים צופים רווח של 16 סנט למניה.
סמסונג הודיעה אתמול כי תמכור את עסקי הכוננים הקשיחים שלה לחברת סיגייט האמריקאית תמורת סכום כולל של 1.4 מיליארד דולר. במסגרת העסקה תקבל סמסונג 45.2 מיליון ממניות סיגייט (9.6% מהחברה) בשווי של 687.5 מיליון דולר, והיתר במזומן.
סוני אריקסון יצרנית המכשירים הסלולרים, דיווחה אתמול על ירידה של 48% ברווחים ברבעון הראשון של השנה. החברה דיווחה על רווח נקי של 11 מיליון יורו זאת לעומת 21 מיליון יורו בתקופה המקבילה אשתקד.
חברת אפל הגישה בימים האחרונים תביעה בבית משפט מחוזי בקליפורניה, בטענה כי סמסונג הפרה פטנטים וסימנים רשומים השייכים לה, ועברה על כללי התחרות ההוגנת.
ענקית הפרמצבטיקה משוויץ נוברטיס דיווחה היום על ירידה של 4% ברווח הנקי ברבעון הראשון של 2011 ל-2.82 מיליארד דולר, בעיקר בגלל עלויות המימון הקשורות לרכישת ענקית העדשות אלקון.
אחרי שניצל על ידי הממשל האמריקאי מציג סיטיגרופ רבעון חמישי ברציפות של רווחיות. הבנק דיווח על רווח נקי של 3 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה כאשר הרווח למניה עמד על 10 סנט לעומת ציפיות האנליסטים לרווח של 9 סנט למניה. ברבעון המקביל אשתקד הציג הבנק רווח של 15 סנט למניה תודות לרווחים יוצאי דופן ממסחר.
ג'ונסון אנד ג'ונסון דיווח על רווח נקי של 3.74 מיליארד דולק ברבעון הראשון של 2011.


