פיאט הגדילה את אחזקותיה בקרייזלר ל-30%
מנכ"ל פיאט, סרג'יו מרצ'יוני, מתכנן להשיג שליטה של 51% ביצרנית הרכב האמריקאית עד סוף השנה לקראת הנפקה
22:56
12.04.11
פיאט הגדילה את אחזקותיה בקרייזלר גרופ ל-30%, צעד שמגדיל את הסיכויים של מנכ"ל פיאט, סרג'יו מרצ'יוני, להשיג שליטה ביצרנית הרכב האמריקאית לפני הנפקה.
המנכ"ל הגדיל את האחזקות ב-5% לאחר שהסכים עם משרד האוצר האמריקאי למכור דגמים של קרייזלר תחת המותג של פיאט בברזיל ובאירופה, כך מסרו יצרניות הרכב היום. העסקה עומדת בדרישה ש-90% מסוכנויות פיאט בברזיל ואירופה ימכרו מכוניות של קרייזלר ומאפשרת ליצרניות הרכב להימנע מפתיחת הסכמי ההפצה.
מרצ'יוני, המנהל את שתי יצרניות הרכב, מתכוון להגדיל את חלקה של פיאט בחברה ל-51% עד סוף 2011, בעוד הוא מכין את החברה האמריקאית להנפקה. מרצ'יוני מתכנן שקרייזלר תדווח השנה על רווחים, בפעם הראשונה מאז יצאה מפשיטת רגל ב-2009. המנכ"ל מנסה לסגור עסקת מימון מחדש כדי להחזיר את הלוואות הממשל האמריקאי.
"אי אפשר להכחיש שהחברה מקדימה את הלו"ז שקבעה לעצמה, וזה מחזק את האמון בטענותיו של מרצ'יוני להשגת 51% בחברה", אמר דיוויד ארנולד, אנליסט לבלומברג. העניין הבוער עבור פיאט הוא מימון החוב של קרייזלר, הוא אמר.


