$
שוק ההון

המסחר בבורסה ננעל בירידות; שותפויות הגז עלו

מדד ת"א 25 ות"א 100 איבדו 0.4% ו-0.5% בהתאמה. האופטימיות בשותפויות הגז הגיעה אחרי המלצות של יו.בי.אס ולידר שוקי הון

מישל אודי 16:33 05.04.11

 

המסחר בתל אביב בתל אביב ננעל היום (ג') בירידות שערים על רקע הירידות שנרשמו בשוקי העולם.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בלוטק 50 נדל"ן 15 יתר 50 יתר מאגר ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

אתמול בוול סטריט הסתיים המסחר במגמה מעורבת כאשר נאסד"ק ודאו ג'ונס סיימו כמעט ללא שינוי ואילו S&P 500 עלה ב-0.2%. המניות הישראליות הדואליות חוזרות מוול סטריט עם פער ארביטראז' שלילי של 0.15%. ביפן ירידות שערים כאשר מרבית בורסות אסיה סגורות היום. באירופה מגמה מעורבת.

 

 

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס הורידה את דירוג החוב של פורטוגל ברמה אחת, על רקע הערכתה כיהממשלה החדשה שתקום תיאלץ לקבל סיוע פיננסי מהאיחוד האירופי בדחיפות. מודי'ס הורידה את הדירוג מרמה של A3 ל-Baa1, אך הוא עדיין גבוה בשתי רמות מהדירוג שקבעה סוכנות הדירוג S&P, אך נמוך ברמה אחת מהדירוג של פיץ'.  

 

"שוק המניות המקומי נמצא בשוויו ההוגן ולא צריך להיבהל מהעובדה שהשוק הגיע לשיא. מעבר לרף הפסיכולוגי - לשיא אין משמעות בעיני". כך אמר היום יו"ר ועדת ההשקעות של מיטב ובעל המניות הגדול בבית ההשקעות, צבי סטפק, שנאם בכנס עסקי שערך מיטב. לדבריו, "האפסייד בשוק המניות המקומי יכול להגיע השנה במדדים המובילים לעלייה של 10%-12% במהלך 12 החודשים הקרובים".

 

בחודש פברואר השקיעו תושבי חוץ  כ-460 מיליון דולר באגרות חוב שקליות הנסחרות בבורסה בתל אביב. רוב הסכום הושקע בתעודות מלווה קצר מועד (מק"מ) שמנפיק בנק ישראל. השקעות אלה באות בהמשך להשקעה גדולה במיוחד של כ- 2.6 מיליארד דולר שבוצעה על ידי המשקיעים הזרים באפיק זה בחודש ינואר, ושל כ-590 מיליון דולר בחודש דצמבר 2010. 

 

הבורסה בתל אביב התנהלה אתמול במגמה מעורבת. רון אלקון, אנליסט בבית ההשקעות אפסילון, ציין כי "המסחר נפתח במגמה חיובית בהשפעת בורסות אסיה, אך המגמה הצטננה בעקבות הורדת תחזית הצמיחה העולמית של בנק גולדמן זאקס מ־3.5% ל־2.5% ובשל פדיונות בקרנות הנאמנות". מחזור המסחר הסתכם ב־1.6 מיליארד שקל - קרוב לממוצע היומי.

 

מניות במרכז

 

סאני פרסמה היום מצגת לקראת הנפקת אג"ח חדשות מסדרות ז' וח' של סקיילקס. מהמצגת אפשר ללמוד רבות על האופן שבו אילן בן דב רואה את הצפי לרווח הנקי של פרטנר במהלך השנה הקרובה ובשנים הקרובות. במצגת מעריכה החברה כי בתרחיש הגרוע תחלק פרטנר דיבידנד של מיליארד שקל.

 

מניית קבוצת דורי זינקה אתמול ב־21.4% בעקבות הודעתה של גזית גלוב, חברת הנדל"ן שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, על כוונתה לרכוש את אחזקות אורי דורי (50%) באכד, החברה־האם של א. דורי, תמורת 82 מיליון שקל ולפי שווי של 164 מיליון שקל.

 

אפריקה ישראל

המשיכה אתמול לאבד גובה עם ירידה יומית של 2.9%. שלשום הורידה פסגות את המלצה למניית אפריקה מ"תשואת שוק" ל"תשואת חסר", בנימוק שעדיף להיחשף לפעילות הקבוצה דרך מניות החברות־הבנות, ובראשן אפריקה נכסים. מנגד, היום נחשף ב"כלכליסט" כי החברה במו"מ להשכרת 7 קומות מבניין הניו יורק טיימס.

 

מניית רמי לוי טיפסה 3.1%, ומאז תחילת השנה הוסיפה 28.9%. דו"חותיה של החברה ל־2010 בישרו על צמיחה במכירות בחנויות הזהות (הקיימות לפחות שנה) ב־6.8%.

 

נס טכנולוגיות

עלתה בכ־1.9% על רקע הפרסום אתמול ב"כלכליסט" שלפיו מנהלת החברה מגעים למכירה לקרן וקטור האמריקאית לפי שווי של כ־300 מיליון דולר.

 

יצרנית נתבי הווידיאו, רדויז'ן, צנחה ב־13.5% בעקבות הורדת תחזיותיה לרבעון הראשון של 2011. החברה צופה הכנסות של עד 21 מיליון דולר ברבעון הראשון במקום 24 מיליון דולר והפסד של עד 3.5 מיליון דולר לעומת הפסד של 740 אלף דולר, כפי שצפתה בתחזית הקודמת. הסיבה להורדת התחזיות היא ירידה מהירה מהצפוי בהכנסותיה של רדויז'ן מהלקוח הגדול ביותר שלה, סיסקו.

 

המאבק בין הממשלה לכיל על גובה התמלוגים מכריית אשלג מים המלח, קיבל בדצמבר האחרון תפנית נוספת: לכיל הגיע מכתב מהחשב הכללי שוקי אורן, ובו דרישה לקיים דיון מחדש על שיעור התמלוגים. כיל, שבשליטת החברה לישראל של סמי ועידן עופר, דיווחה על המכתב בדו"ח הכספי שלה ל־2010, ולידי "כלכליסט" הגיע עותק ממנו.

 

טאואר דיווחה אתמול על רכישת מפעל ביפן תמורת 140 מיליון דולר.

 

יו.בי.אס החל לסקר את סקטור הגז בישראל: להמלצות קנייה זוכות המניות של קבוצת דלק: דלק אנרגיה, דלק קידוחים ואבנר – להן נקבע אפסייד ממוצע של 24% בשנה הקרובה. לרציו וישראמקו נקבע מחיר יעד הגבוה ב-18% וב-14% (בהתאמה) ממחיר הפתיחה היום, זאת המלצת נייטרלי.

x