$
שוק ההון

המכירות הקמעונאיות בארה"ב ירדו ב-0.5% - גרוע מהתחזיות

בחודש יוני הסתכמו המכירות הקמעונאיות ב-360.2 מיליארד דולר בתיאום עונתי. צפי הכלכלנים היה לירידה של 0.4%

שהם לוי 15:59 14.07.10

 

המכירות הקמעונאיות בארה"ב ירדו ב-0.5% בחודש יוני לרמה מתואמת עונתית של 360.2 מיליארד דולר, כך דיווחה לשכת המסחר בארה"ב היום. מדובר בעדות נוספת לטענות שקצב הצמיחה בכלכלה הגדולה בעולם האט. מדובר בחודש השני ברציפות שבו נרשמת ירידה במכירות אחרי שבעה חודשים רצופים של עלייה במכירות.

 

המכירות לחודש מאי עודכנו לירידה של 1.1%. דו"ח המכירות לחודש יוני היה מעורב: מחד ירידה משמעותית במכירת מוצרים ברי קיימא ודלקים, מאידך מכירות של מוצרים אחרים היו טובות.

 

טרם הדו"ח העריכו כלכלנים שנסקרו על ידי מרקטוואץ' כי המכירות ירדו ב-0.4% בחודש יוני. בהוצאות ירידה של 2.3% במכירת רכבים ממונעים, רשמו המכירות הקמעונאיות ירידה של 0.1% בלבד ל-299.2 מיליארד דולר.

 

x