$
בורסת ת"א

פרסום ראשון - העסקה נסגרה: סימנס קונה את סולל ב-418 מיליון דולר

תם המירוץ לרכישת חברת האנרגיה הסולארית הישראלית - בו השתתפו כמה ענקיות מהעולם, לצד שיכון ובינוי הישראלית

גולן חזני ורויטל חובל 09:5815.10.09

העסקה נסגרה: סימנס קונה את סולל ב-418 מיליון דולר והמירוץ לרכישת חברת האנרגיה הסולארית הישראלית - בו השתתפו כמה ענקיות מהעולם, לצד שיכון ובינוי הישראלית - הסתיים. עד אתמול עמד המחיר אותו דרשה סולל על 420 מיליון דולר.

 

עם הרכישה תשמש סולל כיחידה עצמאית תחת חטיבת האנרגיות המתחדשות של סימנס העולמית בניהולו של רנה אומלאופט. מרכז הפיתוח של החברה יישאר בישראל.

 

לפני שבוע פורסם ב"כלכליסט" כי ההסכם של תאגיד הטכנולוגיה הגרמני לרכישת 100% מהאחזקות בחברת האנרגיה הסולארית עתיד להיחתם בקרוב. סימנס אישרה אז לראשונה כי אכן "מתקיים משא ומתן".

מה דעתך על מניית שיכון ובינוי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

סימנס נחשבה החברה המובילה מבין ארבע החברות שהתחרו על רכישת השליטה בסולל - התאגיד הצרפתי אלסטום, חברת ארווה הצרפתית (AREVA) ושיכון ובינוי.

 

כזכור, לפני כשבועיים פרשו שתי החברות הצרפתיות, ובתחילת השבוע נודע כי גם שיכון ובינוי החליטה לסגת, בעקבות פיצוץ במשא ומתן בין הצדדים.

 

בחודש מרץ השנה רכשה סימנס 28% מחברת האנרגיה הסולארית האיטלקית ארכימדס, המפעילה טורבינות באמצעות חימום מלח נוזלי, אך מדובר בחברה המצויה בתחילת דרכה לעומת סולל, שהטכנולוגיה שלה מבוססת ומוכחת.

 

סימנס עתידה להשתתף בפרויקט האנרגיה הסולארית הגדול בעולם במדבר סהרה, דסרטק, שיתפרס על פני 130 קמ"ר. לפי הערכות, הפרויקט יספק 15% מצריכת החשמל של אירופה עד שנת 2050.

 

סולל, שקמה על חורבותיה של חברת לוז שהיתה מחלוצות האנרגיה הסולארית, מעסיקה כ־500 עובדים: 400 עובדים בישראל ו־100 בספרד. סולל מעוניינת לגייס משקיע בעיקר כדי לחדור לשוק האמריקאי, שבו היא מחזיקה בתשע תחנות כוח שהקימה לוז. התחנות מספקות חשמל לחצי מיליון בתי אב בקליפורניה, ומפיקות חשמל בהספק של 354 מגה־ואט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x