$
בורסת ת"א

בלעדי: האצ'יסון מזרזת את מכירת השליטה בפרטנר

עמיקם כהן, נציג האצ'יסון בישראל, פנה למתעניינים והציע הליך שבו רק מתעניין אחד יקבל זכות לבצע בדיקת נאותות לפרטנר. פימי ויורוקום שהתבקשו להגיש הצעות מחיר מחייבות עוד השבוע, טרם החליטו אם לשתף פעולה

אמיר טייג 06:5828.06.09

חברת האצ'יסון, בעלת השליטה בחברת הסלולר פרטנר, מנסה לזרז את מכירת השליטה בפרטנר: ל"כלכליסט" נודע כי עמיקם כהן, נציגה של האצי'סון בישראל, פנה בימים האחרונים למתעניינים ברכישת השליטה בפרטנר, וביקש מהם להגיש הצעת מחיר עד תום החודש, כלומר עוד השבוע. מבדיקת "כלכליסט" עולה

כי שני המתעניינים העיקריים בעסקה, קרן פימי של ישי דוידי ויורוקום של שאול אלוביץ', עדיין לא החליטו אם לשתף פעולה.

 

על פי הצעתו של כהן יגישו הגופים המתעניינים הצעות מחיר מחייבות (Binding Offer), ובהתאם להן תחליט האצ'יסון להיכנס למשא ומתן עם גוף אחד מבין המתעניינים, ולהעניק לו בלעדיות של עד חודשיים. בתקופה זו יערוך הרוכש בדיקת נאותות לפרטנר, תוך שיתוף פעולה עם הנהלת החברה (שעד כה היתה מנותקת מהתהליך); אם לא יימצאו בבדיקה כשלים מהותיים, תתבצע העסקה לפי המחיר שהוצע מראש. ההצעה משקפת תהליך מכרזי סטנדרטי עבור נכס שערכו הכלכלי ידוע; במקרה של פרטנר, ערכה הכלכלי של החברה קרוב יחסית לערכה בשוק.

 

מנגד, שתי קבוצות הרוכשים העיקריות מבקשות לנקוט הליך פחות נוקשה, שבמסגרתו הן יגישו הצעות מחיר שאינן מחייבות (Non Binding Offer) - אף גוף לא יקבל בלעדיות, וכמה גופים יבצעו במקביל בדיקת נאותות. הדבר יהווה נטל רב יותר עבור הנהלת החברה. לאחר בדיקת הנאותות, שתכלול הערכת שווי, יציעו המתמודדים מחיר סופי. ההליך משקף עסקאות שבהן ערכה הכלכלי של החברה משתנה לפי גורמי אי־ודאות; במקרה של פרטנר, גורמים כאלה הם נושא הרגולציה והאפשרות להרחבת התחרות בשוק הסלולר.

 

ל"כלכליסט" נודע עוד כי בימים האחרונים נפגש כהן עם קבוצת משקיעים שלישית, המורכבת מגוף מקומי גדול ומקרנות זרות. עוד נפגש כהן עם אילן בן דב, בעל השליטה בסאני, שהביע עניין בעסקה, אולם ההערכות הן כי בן דב לא יתמודד על העסקה, שכן התשואה שפרטנר עשויה לספק לו נמוכה מיעדי התשואה ששם לעצמו.

 

מאז פורסמו שמות המתעניינים לא הושגה התקדמות מהותית לקראת משא ומתן, וגורמים המקורבים לאחד הצדדים מעריכים כי כהן רוצה למנוע את גוויעת התהליך. מנגד, שני המתעניינים המרכזיים מאמינים שהזמן פועל לטובתם: מניית החברה נסוגה מעט בשבועיים האחרונים מרמה של 18 דולר, שאליה הגיעה מיד לאחר הפרסומים. הם גם מקווים שבשבועות הקרובים יקטן מספר המתעניינים והתמריץ של האצ'יסון למכור יתחזק.

 

דן אלדר, המייצג את האצ'יסון בישראל במשותף עם עמיקם כהן, סירב להגיב לידיעה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x