ישראל מתחברת לכלכלה
 

השוק

צילום: בלומברג
משבר הסאב פריים 
צילום: בלומברג
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    בכיר ב"פד": המצב הכלכלי לא ישתפר ב-2009

    נגיד הבנק המרכזי של שיקגו אמר היום שהכלכלה האמריקאית נמצאת במשבר והאינדיקטורים הכלכליים מצביעים על כך שהמיתון ימשך גם בשנת 2009. מעריך שהכלכלה תתחיל להתאושש ב-2010

    21.11.08, 21:56

    האינדיקטורים הכלכליים מראים כי הכלכלה האמריקאית נמצאת במיתון שיימשך גם ב-2009 - כך אמר היום צ'רלס אבאנס, נגיד הבנק המרכזי של שיקגו בנאום באינדיאנה. הכלכלה תתחיל להתאושש בשנת 2010 אולם בשלב זה קשה להעריך כמה זמן יימשך המיתון וכמה עמוק הוא יהיה. 

     

    ג'פרי לאקר, נגיד הבנק המרכזי של ריצ'מונד נשמע יותר אופטימי מעמיתו ואמר כי ההתאוששות תחל כבר לקראת סוף 2009.

     

    התחזיות הסותרות של שני הבכירים בבנק המרכזי האמריקאי נאמרות כמה ימים לאחר שה"פד" הוריד את תחזית הפעילות הכלכלית לשנת 2008 ו-2009.

     

    המשמעות היא גידול בשיעור האבטלה בארה"ב, שגדל כבר לרמה של 6.5% באוקטובר - שפל של 14 שנה. ב"פד" אמרו כי השילוב המשולש של משבר בשוק הנדל"ן, האשראי ובמגזר הפיננסי פגע בכלכלה הריאלית בארה"ב.  

     

    על מנת להקל בהשפעות המיתון, הוריד ה"פד" את הריבית בארה"ב לשיעור של 1% - הרמה הנמוכה ביותר שאליה הגיעו בארה"ב רק פעם אחת בחמישים השנים האחרונות.

     

    כלכלנים רבים מעריכים כי ה"פד" יוריד את הריבית שוב באמצע דצמבר על מנת לנסות ולעורר את הכלכלה. בנוסף ביצע ה"פד" מהלכים נוספים על מנת להקל על "מחנק האשראי" ולעודד בנקים להלוות כסף לעסקים הנמצאים במצוקת נזילות.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה






     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע