$
פרסום ושיווק

הגליל רוצה לנגוס בשוקי האוכל של המרכז

שוק אוכל חדש של איש העסקים חיים אוחיון וקיבוץ כפר גלעדי מבטיח שכר דירה זול לדוכנים ומחיר נוח לצרכן. "בצפון הארנק פתוח", אומרים המייסדים

אורנה יפת 08:3603.03.16

טרנד שוקי האוכל מתפשט מאזור המרכז ומגיע לצפון. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הנדל"ן דקל א.ח.ר של איש העסקים חיים אוחיון מקימה שוק אוכל מקורה בכניסה לאגמון החולה בהשקעה של 30 מיליון שקל (כולל מחיר הקרקע). השוק, שייקרא אגמון מרקט וייפתח ביוני 2016, יכלול כ־40 דוכנים וחמש מסעדות. הבעלות על השוק משותפת לחברה (50%) ולקיבוץ כפר גלעדי (50%). מדובר בשוק מקורה ראשון שמוקם באזור הצפון, ויהיה מאופיין בעיקר בסוחרים ומגדלים מצפון הארץ.

 

במתחם יוקמו חנויות ודוכנים של ירקות ופירות, תבלינים וצמחי מרפא, סבונים וקוסמטיקה, יין וגבינות, דגים, בית מאפה, וברים של מותגי בירה שונים. על שיווק המתחם אחראית מלי קופילר, המתמחה בשיווק של קניונים ושוקי אוכל, ובין היתר היתה מנהלת השיווק של שרונה מרקט. המסעדות באגמון מרקט יוקמו על שטח של 100 מ"ר, והדוכנים יהיו בין12 ל־36 מ"ר. נכון להיום שווקו 40% משטח המתחם. 

הדמיית המתחם. "המחירים יהיו נוחים יותר מבמרכז כי אין מתווכים" הדמיית המתחם. "המחירים יהיו נוחים יותר מבמרכז כי אין מתווכים"

 

דקל א.ח.ר היא חברת נדל"ן ותיקה ומוכרת בצפון הארץ, שמחזיקה השקעות בתחומי מסחר, תיירות ומזון. בבעלותה נמצאות מבשלת הגולן והמסעדה ברוהאוס הגולן בשותפות עם יקבי רמת הגולן, והיא גם בעלי קבוצת הכדורסל הפועל גלבוע גליל. ברק אוחיון, סמנכ"ל הקבוצה, אומר כי יש היתכנות למתחם כזה. "בגליל העליון עוברים שלושה מיליון מטיילים. לכן הפוטנציאל גדול".

 

"דווקא בתל אביב התחרות יותר גדולה, ואנשים שבאים לצפון לחופש מגיעים עם ראש פתוח וארנק פתוח לקניות", מוסיפה קופילר. "המחירים יהיו נוחים יותר כי רוב העסקים יהיו של המגדלים או בעלי היקב, כך שאין מתווכים. זה לא שוק צפוני אלא פרויקט ארצי, והוא צפוי למשוך 10–15 אלף מבקרים ביום".

 

בניגוד לשוקי אוכל תל־אביביים, ששכר הדירה בהם גבוה ועומד על 1,000 שקל ומעלה למ"ר לחודש, באגמון מרקט, טוענת קופילר, העומס על השוכרים יהיה 10% מהפדיון. נוסף לשכר הדירה ישלמו הסוחרים דמי ניהול בגובה 25 שקל למ"ר בחודש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x