$
פרסום ושיווק

כמה חושב שי באב"ד שערוץ 10 חייב לאוצר

מנכ"ל הרשות השנייה ב־2014 שי באב"ד המליץ לגבות מערוץ 10 סכום של 16.8 מיליון שקל עבור הארכת זיכיונו. לאחר מינוי באב"ד למנכ"ל האוצר החליט המשרד לקצץ את החוב ל־5.2 מיליון שקל. האוצר: החלטה של הדרג המקצועי

אלירן מלכי 08:0701.02.16

הסכום שעל ערוץ 10 לשלם למדינה עבור הארכת זכיונו צפוי להגיע מחר להכרעת הוועדה המשותפת לוועדת הכלכלה ולוועדת החינוך, התרבות והספורט, לאחר שנחתך בכשני שליש תחת עינו הפקוחה של שי באב"ד: בדצמבר 2014, כשהיה מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, המליץ באב"ד למשרד התקשורת לגבות מערוץ 10 תשלום של 16.8 מיליון שקל עבור הארכת הזיכיון מינואר 2012 עד יוני 2015. כעת, כאשר באב"ד מכהן כמנכ"ל משרד האוצר, החליט המשרד לחתוך את התשלום ל־5.2 מיליון שקל. הסכום שהמליצה הרשות השניה לגבות מערוץ 10 בסוף 2014 גובש בסיוע חברת ייעוץ חיצונית. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכיהן אז גם כשר האוצר, קיבל את עמדת הרשות השנייה כחצי שנה לאחר שהוגשה, במאי 2015. אלא שחודשיים לאחר מכן הוחלפו בכירי משרד האוצר: משה כחלון מונה לשר האוצר ושי באב"ד מונה למנכ"ל המשרד. לאחר בחינה פנימית במשרד האוצר הוחלט לקצץ את סכום החוב ביותר, וכעת הוא צפוי לעלות לאישור הכנסת.

 

מקורבים למשרד האוצר טוענים שחברת הייעוץ של הרשות השנייה השתמשה במתודולוגיית חישוב שגויה, בעוד לפי השיטה הנכונה החוב המרבי מסתכם ב־5.28 מיליון שקל. החלטת של משרד האוצר אינה נוגעת לערוץ 10 בלבד, אלא היא מהווה תקדים בנושא הארכת זיכיונות, כלומר זה יהיה המחיר שישלמו גם הזכייניות קשת ורשת, שקיבלו הארכה ביוני 2015.

 

יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 צילום: אוראל כהן

 

ערוץ 10 קיבל את זכיונו ב־2002 לתקופה של עשר שנים, אך זיכיון זה הוארך בשנתיים שבסיומם ולאחר מאבק ארוך ומתוקשר קיבל הערוץ רישיון שידור למשך 15 שנה. המדינה דרשה מערוץ 10 לשלם לה עבור הארכת הזיכיון שלא נכללה במשך הזיכיון המקורי אלא בוצעה מתוקף החלטה של ועדת הכלכלה. גובה הסכום שנדרש הערוץ לשלם היה כאמור שנוי במחלוקת ששר האוצר נדרש להכריע בה.

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "החלטת שר האוצר התקבלה בהתאם להחלטתו של הדרג המקצועי במשרד האוצר".

 

מהרשות השנייה נמסר בתגובה: "חוות הדעת המקצועית של הרשות השנייה, שהוכנה בידי חברת ייעוץ חיצונית לבקשת הנהלת הרשות השנייה דאז במאי 2014, היא המלצה מקצועית שהוגשה לידי משרד האוצר, שהגיש בתורו את המלצתו לאישור ועדת החינוך והכלכלה כקבוע בחוק. הרשות השנייה הינה גורם מקצועי מייעץ בלבד לתהליך זה והתשלום עבור דמי הזיכיון עובר ישירות למדינה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x