$
פרסום ושיווק

הקרואסון האחרון של כורסאל: עוד רשת מזון קטנה קורסת

רשת קונדיטוריות הבוטיק כורסאל פטיסרי סוגרת את סניפיה, שנה בלבד לאחר שהפילנתרופ סמואל פינטו רכש אותה והשקיע בה מיליוני שקלים

אורנה יפת 08:1231.12.15

אחרי חמש שנות פעילות נסגרה רשת קונדיטוריות הבוטיק כורסאל פטיסרי. בסוף השבוע האחרון נסגרו ארבעת סניפי הרשת האחרונים, וכל העובדים, שמספרם כ־40, פוטרו.

 

הרשת נוסדה ב־2010 על ידי בני הזוג מיכאל וסופי קבריט שעלו לארץ מצרפת, אך לאחר שצברה חובות הכניסו בני הזוג את איש העסקים והפילנתרופ סמואל (סם) פינטו לשותפות, וב־2014 הוא רכש את מלוא הבעלות על הרשת. פינטו משמש יועץ לבנק רוטשילד העולמי ויו"ר הארגון החינוכי כל ישראל חברים.

 

פינטו הוא שהחליט על סגירת דלתות רשת הפטיסרי שהתקשתה להרוויח כסף. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים. הסניף הראשון נפתח ברחוב דיזנגוף בתל אביב, ואחר כך עבר לרחוב בן יהודה. הרשת פתחה סניפים גם באבן גבירול בתל אביב ויצאה מתל אביב לגבעתיים ולרעננה. לפני שנה הושק סניף הרשת ברחוב רוטשילד בתל אביב, ואחריו נפתח גם סניף בהרצליה פיתוח. בבעלות הרשת היה גם מפעל באלפי מנשה. בשנה האחרונה נותרו ארבעה סניפים פעילים: באבן גבירול ובבן יהודה בתל אביב, בהרצליה פיתוח וברעננה.

 

לפני כמה ימים הודיעה הרשת בפייסבוק על סיום דרכה: "לקוחות אהובים, הגיע הזמן להיפרד ולהגיד לכם תודה. תודה על חמש שנים מופלאות בהן שמחנו להכין לכם את הקינוחים הצרפתיים הטובים בישראל. תודה לעובדים היקרים... תודה לספקים שדאגו לנו לאספקה הטובה והטרייה ביותר... מקווים שעוד נתראה בקרוב".

 

סניף כורסאל בבן יהודה בת"א. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים סניף כורסאל בבן יהודה בת"א. בשיאה מנתה הרשת שבעה סניפים צילום: עמית שעל

 

מדובר בעוד רשת קטנה שלא שרדה את הקושי הכלכלי בענף המסעדנות, כמו בייקרי 19 שנסגרה החודש. עובדים לשעבר בכורסאל טענו כי הם פוטרו ללא מתן פיצויים. פינטו מציג תמונה שונה, ובשיחה עם "כלכליסט" טען כי שילם את כל המשכורות והפיצויים לעובדים. "העסק הזה הפסיד כסף מההתחלה", אמר פינטו. "השקעתי בו הרבה מאוד מיליונים. זה עסק קטן שלא עבד, הפסיד כסף ולכן החלטתי לסגור אותו. כמו הרבה עסקים קטנים שסובלים בישראל מהמחסור בתיירות, כך גם העסק הזה. הייתם צריכים לכתוב עליו כשהוא פעל ולא כעת שהוא נסגר".

 

כמה כסף השקעת ברשת?

"הרבה מיליונים. אני לא מעוניין להגיד לך את הסכום המדויק".

 

העובדים טוענים שפוטרו ללא פיצויים והחברה חייבת להם כסף.

"שילמתי לעובדים את כל המשכורות וההפרשות לפנסיה עד חודש נובמבר. שילמנו להם גם פיצויים".

 

כורסאל פעלה בניהולו של מיכאל קבריט, הגדירה את עצמה "מקום לאניני טעם" והתגאתה בכך שחומרי הגלם שלה מיובאים מצרפת. הסניף ברוטשילד, שהושק באוקטובר 2014 בנוכחות שגריר צרפת בישראל, כבר התרחב ופעל גם כביסטרו צרפתי.

 

קבריט צוטט אז באומרו: "בתוך ארבע שנים כורסאל הפכה לשם דבר, וזו רק ההתחלה. מטרתנו לשנתיים הקרובות היא לפתוח עוד סניפים, והפרויקט העיקרי שלנו יהיה לפתוח בית ספר למאפים של כורסאל בשיתוף עם מאפייה צרפתית מוכרת שלא נחשוף את שמה... לפני כשנה הצלחנו לפתות את סמואל פינטו להצטרף לפרויקט כורסאל ולפוטנציאל הפיתוח שלו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x