$
פרסום ושיווק

בכירי הרשות השנייה נגד הרשות השנייה

נורית דאבוש, שמוליק שם טוב, מוטי שקלאר ובכירים לשעבר ברשות הגישו חוות דעת תומכות בעתירה של תחנות רדיו לבג"ץ נגד הרשות השנייה, שאישרה להן להקים תחנות משנה וחזרה בה. התחנות טוענות כי מדובר בנזק של עשרות מיליוני שקלים

אופיר דור 08:4309.06.15

בכירי הרשות השנייה לדורותיהם יוצאים נגד החלטת מועצת הרשות השנייה הנוכחית לבטל את ההיתר שניתן לשלוש תחנות רדיו אזורי לפיצול שידורים. המנכ"לים ויושבי הראש לשעבר, בהם נורית דאבוש, שמוליק שם טוב, מוטי שקלאר, אילן אבישר ומנשה סמירה, טוענים כי האישורים לפיצול שידורי הרדיו ניתנו כדין ועל בסיס חוות דעת משפטיות, וכי מדיניות פיצול השידורים מקדמת את האינטרס הציבורי ונותנת מענה לאוכלוסיות ייחודיות.

 

מכתביהם של בכירי הרשות לשעבר נכתבו לקראת הדיון שיתקיים בבג"ץ מחר בשאלת חוקיות פיצול השידורים. בג"ץ יצטרך לאשר את ההחלטה יוצאת הדופן של מועצת הרשות, לבטל לשלוש תחנות הרדיו - רדיו לב המדינה, רדיו דרום ורדיו חיפה - את האישורים שקיבלו בעבר להקמת תחנות משנה באזוריהן.

 

בשנת 2001 נתנה מועצת הרשות השנייה אישור לתחנת רדיו לב המדינה להקים תחנת משנה בשם פרוויה רדיו שתשדר בתדר אחר לקהל הרוסי בחלק משעות היום. ארבע שנים לאחר מכן ניתן לרדיו דרום אישור דומה להקים תחנת משנה לתושבי אשקלון ועוטף עזה, וב־2012 אושר לרדיו חיפה להקים תחנת משנה בשם רדיו חם אש לתושבי הקריות.

 

אולם בחוות דעת דרמטית ושנויה במחלוקת של היועצת המשפטית של הרשות השנייה הילה שמיר שהוגשה בשנה שעברה נטען כי מועצות הרשות השנייה לדורותיהן פעלו שלא בסמכות כאשר אישרו את פיצול השידורים. לעמדתה, פיצול השידורים נותן הכשר להקמת תחנות רדיו חדשות ללא מכרז. שמיר טוענת כי נוצרה אפליה חמורה בין תחנות הרדיו האזורי, כאשר תחנות שקיבלו תדר נוסף לצורך שיפור כיסוי הקליטה, עשו בו שימוש לצורך פיצול השידורים, בעוד תחנות עם תדר אחד לא יכלו לעשות זאת. שמיר אישרה בעבר את פיצול השידורים לרדיו חיפה, אך לאחר בחינה מחדש הורתה על שינוי מדיניות מקיף.

 

חוות הדעת של שמיר גובתה על ידי המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט, ועל בסיסה החליטה מועצת הרשות בראשות אוה מדז'יבוז' לחייב את שלוש התחנות להפסיק את השידור המפוצל בתוך שנתיים. תחנות הרדיו פנו לבג"ץ בטענה כי השקיעו עשרות מיליוני שקלים בהקמת תחנות המשנה ומבקשות לכל הפחות שתינתן להן תקופה ארוכה בהרבה להמשך השידורים המפוצלים.

 

אוה מדז'יבוז', יו"ר מועצת הרשות השנייה אוה מדז'יבוז', יו"ר מועצת הרשות השנייה צילום: אלכס קולומויסקי

 

בכירי הרשות שאישרו את מדיניות הפיצול לאורך השנים כאמור תומכים בעתירת תחנות הרדיו. "מדיניות פיצול זו יצאה לפועל רק לאחר בחינה מעמיקה ועניינית, בשקיפות מלאה, באופן שהיה ידוע לכל המתמודדים במכרזי הרשות השנייה לאורך כל הדרך", כתבה יו"ר הרשות לשעבר נורית דאבוש. "לכל אורך התקופה מדיניות פיצול זו נתמכה על ידי היועצים המשפטיים והיתה נהירה ושקופה בפני כל הגורמים", הוסיף היו"ר והמנכ"ל לשעבר מנשה סמירה. היו"ר לשעבר מוטי שקלאר כתב כי "מעולם לא הועלתה בנושא כל טענה של חוסר סמכות, ולא ניתן להעלות על הדעת כי מהלך כזה היה יוצא אל הדרך ללא בדיקה מעמיקה של דרישות הדין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x