$
פרסום ושיווק

ערוץ 10 עתר לבג"ץ נגד החלטת נתניהו בנוגע לתשלום על הארכת זיכיון

בערוץ טוענים כי ההחלטה להגדיל את התשלום ל-16.8 מיליון שקל, התקבלה מבלי שניתנה להם אפשרות להגיש חוות דעת כלכלית מפורטת. מנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי: "מצפה משר האוצר כחלון להיכנס לעובי הקורה"

אופיר דור 14:0220.05.15

ערוץ 10 הגיש היום (ד') עתירה לבג"ץ נגד החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבוע תשלום של 16.8 מיליון שקל בגין הארכות הזיכיון שקיבל בשנים 2012-2015. נתניהו חתם על ההחלטה בשעות האחרונות שלו כשר האוצר, ביום חמישי האחרון. נתניהו אימץ את חוות הדעת של מנכ"ל הרשות השנייה מדצמבר האחרון בנוגע לסכום שעל הערוץ לשלם, בעוד אגף תקציבים באוצר המליץ לדרוש תשלום של 5 מיליון שקל בלבד.

בג"צ נענה לבקשת הערוץ את הדיון הדחוף בהקדם האפשרי בעתירה לאור לוח הזמנים הצפוף של הערוץ שצריך להשלים שורה של תנאים לקבלת רישיון עד ה-31 במאי.

העתירה שהוגשה באמצעות עורכי הדין יורם בונן וברק גליקמן ממשרד פישר בכר חן, מתמקדת בטענה כי ההחלטה התקבלה בהליך שכלל פגמים קשים וחמורים. הערוץ דורש לקבל החלטה רק לאחר קיומו של שימוע כדין ושל הליך תקין. מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי אמר כי "הערוץ ועובדיו מצפים משר האוצר משה כחלון לקבל מנהיגות ולהיכנס לעובי הקורה".

 

בנימין נתניהו. הגדיל את התשלום של ערוץ 10 בשעותיו האחרונות כשר האוצר בנימין נתניהו. הגדיל את התשלום של ערוץ 10 בשעותיו האחרונות כשר האוצר

 

"בכדי להמחיש את ההתנהלות האבסורדית, יצוין כי ערוץ 10 התוודע להחלטה מידיעות שפורסמו באמצעי התקשורת, ועד לרגע זה עלו בתוהו כל הניסיונות לברר עם הגורמים המקצועיים את אופן השתלשלות העניינים ולקבל את ההחלטה המדוברת", כותב הערוץ בהודעתו.

 

עוד הערוץ מוסיף כי "במכתביו של היועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד יואל בריס, נמסר כי הוא מאפשר לערוץ 10 פרק זמן קצר, עד ה-17 במאי 2015, בכדי לגבש חוות דעת כלכלית מפורטת ולהציג את עמדתו בעניין. על פי הפרסומים בכלי התקשורת, ההחלטה ניתנה בעניין כבר ב 14 במאי, ביום השבעת הממשלה, ועוד בטרם הגיע המועד הקבוע במכתבו של עו"ד בריס". החלטתו של נתניהו היתה אחת הסיבות להחלטה של קבוצת RGE אתמול (ג') לוותר על רכישת ערוץ 10.

 

בעתירה מונה ערוץ 10 שורה של ליקויים ופגמים וכותב כי התנהלותו של נתניהו כשר האוצר הינה "התנהלות המאופיינת בברוטליות רגולטורית, בהתייחסות לזכות הטיעון של ישראל 10 כאסקופה נדרסת, שתוצאתה היא – כפי שיפורט – פגיעה קשה בערוץ 10, תוך סכנה מוחשית לעצם קיומו בטווח הזמן המיידי, לפלורליזם בשוק התקשורת ולחופש הביטוי".

 

הערוץ כותב כי על בג"ץ להורות להשיב את ההחלטה לשולחן האוצר לדיון חוזר. "מדובר בהחלטה שהתקבלה במחטף, ככל הנראה שעות ספורות לפני השבעת הממשלה וכניסתו של שר האוצר הנוכחי לתפקידו; מדובר בהחלטה מקוממת, לא פחות מכך שהיא נטולת בסיס משפטי; מדובר בהחלטה שקבעה תמורה הגבוהה פי 8 (ולכל הפחות פי 3) מהתמורה שהומלצה בחוות דעת עדכנית של אגף התקציבים במשרד האוצר", מוסיף ערוץ 10 בעתירה.

 

לדברי עו"ד בונן, "למדינה נדרשו 4 שנים כדי להכין חוות דעת כלכלית, ולערוץ 10 ניתנו ימים ספורים להתייחסות. ראש הממשלה ביצע מחטף וקיבל את ההחלטה שעות ספורות לפני השבעת הממשלה וכניסת שר האוצר החדש לתפקידו, ועוד לפני המועד שנקבע על ידי משרד האוצר להגשת ההתייחסות של ערוץ 10".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x