$
פרסום ושיווק

"מי שיקנה את מגה שם את כספו על קרן הצבי"

יו"ר הוועד אייל אלי מזהיר כי מי שינסה לקנות את הרשת ללא אישור ועד העובדים ייתקל בסירוב. במקביל ראשי ועדי עובדים פנו למשרד הכלכלה בבקשה להעמיד ערבויות לתווי הקנייה שהנפיקה מגה

נורית קדוש 08:4614.05.15

"מי שינסה לקנות את מגה בלי אישור של ועד העובדים שם את כספו על קרן הצבי כי נסגור לו את החברה", כך הצהיר אתמול אייל אלי, יו"ר ועד עובדי מגה, בשיחה עם "כלכליסט". לדברי אלי, הגורמים שהוזכרו בימים האחרונים ככאלה שניהלו לאחרונה מו"מ לרכישת מגה עם אביגדור קפלן, יו"ר אלון רבוע כחול, "מחפשים פרסום חינם".

 

"אף אחד לא יסכן סכום כסף משמעותי בלי לבוא קודם לוועד העובדים ולקבל את אישורו. לכן כל הגורמים שהוזכרו מנסים להשיג פרסום חינם או לכל היותר לקנות כמה סניפים הפסדיים שהחברה מבקשת למכור". עוד אמר אלי: "קפלן הצהיר בשבוע שעבר בפני ועד העובדים הארצי ובכירים בהסתדרות העובדים כי אין בכוונתו למכור את הרשת וכי הוא נערך להזרים למגה סכומי כסף משמעותיים, ולכן, להבנתי, אין כרגע הליך ממשי למכירתה".

 

אייל אלי יו"ר ועד עובדי מגה אייל אלי יו"ר ועד עובדי מגה

 

אלי מתייחס בדבריו לכוונות שהביעו בשבועות האחרונים בעל רשת שיווק השקמה רמי לוי, בעל רשת ויקטורי אייל רביד ויעקב גלברד, המגובה במימון קרן בלקסטון. רביד ולוי אף פרסמו בימים האחרונים תשקיפי מדף לגיוס הון מתוך כוונה לרכוש את מגה או חלק מסניפיה.

 

רביד מבקש לרכוש עשרות סניפי דיסקאונט וחנויות עירוניות, ואילו לוי מבקש לרכוש את כל פעילות מגה, אך יעדיף לבצע עסקה זאת אם תכלול גם את הנדל"ן שבבעלות רבוע כחול נדל"ן, אשר הופרד לפני כמה שנים מהפעילות הקמעונאית. בנוגע למשא ומתן עם יעקב גלברד, שניהל לפני כ־15 שנים את רבוע כחול ישראל, שהפכה לימים למגה בבעלות אלון, אמרו בסביבתו של קפלן כי מדובר בהצעה מעליבה שהוגשה לחברה לפני כחודשיים ונדחתה על הסף.

 

אלון רבוע כחול אישרה אתמול בדיווח לבורסה את חשיפת "כלכליסט" כי מוטי קרן, מנכ"ל מגה קמעונאות, התפטר והוסיפה כי טרם נקבע מועד לסיום כהונתו. על פי הערכות, קפלן, שכבר נפגש עם גורמים שונים ובהם אורי פלח, סמנכ"ל הסחר לשעבר של מגה, יאיץ בימים הקרובים את חיפוש המחליף לקרן. התפטרותו של קרן מגיעה שבועיים לאחר הדחתו של מנכ"ל עדן טבע מרקט, גיא פרוביזור.

 

התפטרותו של קרן מרשת השיווק המצויה במשבר עוררה בקרב ועדי עובדים רבים חשש כי מיליוני שקלים המוחזקים בידי הציבור בתווי קנייה של הרשת עלולים לרדת לטמיון. על פי נתוני חברת ועדים, המרכזת את המידע על הפעילות הכלכלית של ועדי העובדים בישראל, הנפיקה מגה בשנה האחרונה תווי קנייה בסכום כולל של 650–750 מיליון שקל. לפי הערכות, נותרו בידי הציבור תווי קנייה בשווי 250 מיליון שקל. בניגוד לנושים מובטחים אין למחזיקי התווים כל בטוחה, ולכן במקרה של קריסת הרשת או מכירתה הם עלולים להפוך לחסרי ערך.

 

ראשי ועדי העובדים פנו אתמול לשר הכלכלה המיועד אריה דרעי בבקשה להכניס את תווי הקנייה לפיקוח ולחייב את כל מנפיקי תווי הקנייה בישראל להעמיד ערבויות כספיות מתאימות לתווים שהונפקו לציבור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x