$
פרסום ושיווק

ממחר: רשות השידור תנסה לשכנע אתכם לשלם את חובות האגרה

בשל הירידה בהכנסות, פותחת רשות השידור במבצע גבייה שבמסגרתו ניתן יהיה לשלם חובות ללא קנסות והצמדה ובפריסת תשלומים עד לסוף פברואר. המבצע ילווה בקמפין פרסומי גדול

אופיר דור 22:5503.01.15

רשות השידור וכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) דוד האן פותחים מחר (ראשון) במבצע כלל ארצי לגביית חובות אגרה, שבמסגרתו ישלחו לחייבים הזמנות לשלם את חובם ללא קנסות והצמדה ובפריסה לעד 12 תשלומים.

 

לידי “כלכליסט” הגיעו מסמכים מאגף הגבייה ברשות החושפים את ההיערכות למבצע, ושמתוכם עולה כי בשלב הראשון יוכלו אזרחים ועסקים לשלם את חובם באופן וולונטרי. שלב זה יחל כאמור מחר ויסתיים ב־27 בפברואר. לאחריו ייפתח שלב של הליכי אכיפה מוגברים שיבוצע על ידי חברת גבייה חיצונית - מ.ג.ע.ר (מרכז גבייה ממוחשבת), ובו יבוטלו כל ההנחות.

 

רשות השידור סובלת מירידה חדה בהכנסות מאגרה על רקע חוק השידור הציבורי שעבר השנה בכנסת ובמסגרתו תבוטל אגרת הטלוויזיה במקביל לסגירת הרשות הצפויה בסוף 2015. "נתוני הגבייה האחרונים מצביעים על ירידה בגבייה ומלמדים, כך נראה, כי חלק גדול מהציבור טועה לחשוב שכבר אין חובת תשלום אגרה או שלא יינקטו הליכי אכיפה", כתב בסוף השבוע שעבר העורך הראשי של רשות השידור יונה ויזנטל באיגרת שנשלחה לעובדים. "מטרת המבצע היא להבהיר כי החובה לשלם את אגרת הטלוויזיה עדיין קיימת ולתמרץ את האזרחים להסדיר את חובותיהם".

 

בתחילה אמורה היתה רשות האכיפה והגבייה במשרד המשפטים לנהל את המבצע, אך בהחלטה שנויה במחלוקת של משרד האוצר והכנ”ר, ועל אף הניסיון הרע בגביית אגרה על ידי עורכי דין פרטיים, הוחלט כי המבצע ייערך בשיתוף חברה חיצונית. האוצר והכנ”ר טענו כי רשות האכיפה הממשלתית דרשה תוספת לא ריאלית של תקנים כדי לבצע את המבצע, ולכן בוצעה פנייה לחברה פרטית. במסגרת המבצע אזרחים שבגין החוב שצברו לא נפתח נגדם עדיין תיק בהוצאה לפועל יצטרכו לשלם רק את האגרה ללא קנסות והצמדות. לעומת זאת, אזרחים שכבר נפתח עבורם תיק בהוצאה לפועל יחויבו גם בתשלום 50% משכר הטרחה של עורך הדין בנוסף לאגרת פתיחת תיק והוצאות נוספות.

 

רשות השידור רשות השידור צילום: עמית שאבי

 

חובות אגרת הטלוויזיה שהועברו לטיפול עורכי דין חיצוניים מסתכמים בכ־550 מיליון שקל. הרשות הפסיקה לעבוד עם עורכי דין חיצוניים בתחילת 2014, אך השאירה אצלם את התיקים שהיו בטיפולם עד לאותו השלב. הפסקת השימוש בעורכי דין פגעה גם היא בשיעור גביית האגרה בפועל. בנוסף, במסגרת ההכנות להעברת הטיפול בגביית האגרה לרשות האכיפה, שנעצרו באמצע, התגלו חובות עבר של 174 מיליון שקל שלא טופלו מעולם ומשויכים ל־330 אלף בתי אב. במסגרת מבצע הגבייה יטופלו רק חובות גבייה משבע השנים האחרונות, כיוון שעל חובות קודמים חלה התיישנות.

 

אחד השינויים המרכזיים שיחולו במבצע הגבייה הנוכחי הוא האפשרות שתוצע לאזרחים לפנות לאגף הגבייה באמצעות מייל. שינוי זה, כך עולה מהמסמכים, חייב את אגף הגבייה בהכנות מרובות, כולל רכישת מחשבים חדשים שהותקנו בסניפי אגף הגבייה, הגדלת נפח תיבות הדואר האלקטרוני של העובדים וגם הדרכות מקיפות בשימוש בסיסי בתוכנות אופיס לעובדים, שחלקם לא עבדו עד היום עם מחשב.

 

מבצע הגבייה ילווה בקמפיין פרסומי רחב בכל כלי התקשורת ומטרתו לעודד את תשלום האגרה. בחוברת הדרכה לעובדים כותב סמנכ"ל הגבייה בפועל ברשות השידור יואב אשכנזי כי "הפרסום עוצב באופן ידידותי עם סמיילים בצבעים לא מאיימים, והוא מהווה מעיין הזמנה ידידותית לשלם את החוב בתנאי המבצע".

 

שינוי נוסף במסגרת מבצע הגבייה יהיה ביטול קבלת הקהל בסניפי אגף הגבייה. "על פי המלצתי ובאישור העורך הראשי, עבודת הסניפים תהיה במתכונת שונה, כדי לתת לעובדים התרעננות ארוכה לאור העבודה המאומצת שתידרש", כך לדברי אשכנזי. במקום קבלת הקהל עובדי הסניפים יטפלו כאמור במיילים, כאשר את המוקד הטלפוני תפעיל חברת הגבייה החיצונית. עוד מציין אשכנזי כי "סניף שביצע את המטלות והמענה למיילים יוכל בעדיפות שנייה להמשיך באכיפה טלפונית".

 

בחודש ספטמבר העבירה עמותת "הצלחה", באמצעות היועץ המשפטי שלה עו"ד אלעד מן, מכתב לרשות שכותרתו "חשש לקשיים לכאורה במערכת הגבייה והצורך בתיקונם". במכתב מזכיר מן כי במבצע הגבייה האחרון שביצעה הרשות התגלו כשלים ואי־דיוקים רבים במשלוח ההודעות, כך שאזרחים שדיווחו על כך שאינם מחזיקים במקלט לא הוסרו בפועל ממאגר הנתונים. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x