$
פרסום ושיווק

הסכם קיבוצי נחתם בערוץ 10: העובדים הסכימו לקיצוץ שכר של 5% עד 70%

הסכמות בין העובדים להנהלה לגבי תוכנית ההתייעלות: הקיצוץ בשכר יהיה זמני ויצומצם, אך העובדים לא יקבלו מניות בערוץ כפי שדרשו; סמנכ"ל הסחר דן רון, שלא הסכים לקיצוץ החליט לסיים את תפקידו

אופיר דור 13:1124.08.14
הנהלת ערוץ 10 וועד העובדים בערוץ, בראשות מתן חודורוב, הגיעו להסכמות לגבי תוכנית ההתייעלות החריפה שמוביל המנכ"ל יוסי ורשבסקי . ההסכמות הוצגו ואושרו היום (א') באסיפת עובדים בערוץ.

הצעד המשמעותי ביותר מבחינת העובדים הוא צמצום באחוזי הקיצוץ בשכר שהם יספגו במסגרת ההתייעלות. עובדים בעלי שכר של 10,000-20,000 שקל היו אמורים לספוג קיצוץ של 15% במקור. אולם בעקבות המשא ומתן מול הוועד, צומצם הקיצוץ לעד 10%. הוא יחול רק על השכר שהעובד משתכר מעל 10,000 שקל ולא על כל שכרו. כך שעובד שמשתכר 20 אלף שקל יספוג למעשה קיצוץ של 5% בפועל.

 

יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 צילום: מיקי אלון

 

עובדים שמשתכרים 20-30 אלף שקל יספגו קיצוץ של עד 20% במקום 25% אך גם כאן הוא יהיה מדורג. כך שעובד שמשתכר 30 אלף שקל לחודש ברוטו, יספוג קיצוץ של 10% על הסכום שבין 10,000-20,000 שקל וקיצוץ של 20% על הסכום של בין 20-30 אלף. בחישוב כללי שיעור הקיצוץ שיספוג יהיה 10% בלבד על כל השכר.

 

עובדים שמשתכרים מתחת ל-10,000 שקל לא יספגו קיצוץ כלל, ועובדים שמשתכרים מעל 30 אלף שקל יספגו קיצוץ מדורג של עד 70%. בכל מקרה הוועד וההנהלה הגיעו להסכמות כי הקיצוץ יהיה זמני. - כך שמחצית מקיצוץ השכר תוחזר בסוף השנה הבאה, והשכר כולו ישוב לקדמותו עד סוף 2016 (לרבות תנאים סוציאליים). במקרה שהחברה תרשום רווח נקי בשנה הבאה, יבוטל הקיצוץ לאלתר.

 

כחלק מההסכם עם הוועד ההנהלה הסכימה כי לא יהיו קיצוצים נוספים בשנה הקרובה. בינתיים נרשם סירוב של אחד העובדים הבכירים, סמנכ"ל הסחר דן רון, שלא הסכים לקיצוץ והחליט לסיים את תפקידו. עוד סיכמו ההנהלה והעובדים על הקמת ועדת חריגים להפחתת השכר, בהשתתפות נציג הוועד, שתוסמך להעניק הקלות במקרים רפואיים ומשפחתיים דחופים.

 

במקביל, סיכמו הוועד וההנהלה כי מגוון ימי הבחירה (חופשה) העומדים לרשות כל העובדים מאז ההסכם הקודם בחברה, יורחב במטרה להגביר את ניצול הזכאות בפועל – כך שיכלול מעתה בין השאר גם את חול המועד סוכות ופסח; כמו כן, יוגבל לראשונה שבוע העבודה של תחקירנים בחברת החדשות ל-43 שעות (כנהוג במשק) וישולם להם תגמול עבור עבודה בשעות נוספות.

 

הוועד לא הצליח להשיג את דרישתו הראשונית לקבל מניות לעובדים בערוץ 10 בתמורה לקיצוץ ולקבל ייצוג בדירקטוריון. נציגיו של בעל השליטה יוסי מימן התנגדו לרעיון זה, כיוון שלטענתם הוא עשוי לפגוע בסיכוי להכניס משקיע נוסף לערוץ בעתיד. אולם יו"ר הוועד קיבל זכות להשתתף כנציג קבוע בישיבות ההנהלה ולבחון את המאזנים של הערוץ מידי שלושה חודשים. כמו כן מנכ"לי הערוץ וחברת החדשות התחייבו לפעול באופן יזום להקצאת מניות עבור העובדים בחברה בעתיד.

 

מטרת תוכנית ההתייעלות עליה החליט ורשבסקי עם חזרתו לתפקיד המנכ"ל לפני כחודש היא להתאים את ההוצאות של הערוץ להכנסותיו. לאור עזיבתו של הפטרון של הערוץ רון לאודר בסוף השנה ועל רקע המשבר בעסקיו של מימן שלא יכול להמשיך לתמוך בו, נאלץ ערוץ 10 לפעול מההכנסות שלו בלבד ואינו מקבל תמיכה פיננסית מאף בעל מניות. זאת בניגוד למצב ששרר בערוץ מאז הקמתו.

 

במסגרת התוכנית פוטרו כ-25 עובדי מטה, רבע מהעובדים בערוץ, ללא חברת החדשות. בנוסף קוצץ תקציב ההפקות החיצוניות כאשר בעקבות זאת החליט המנכ"ל לשעבר רפי גינת לעצור את שידור התוכנית "כלבוטק" בערוץ. בערוץ מאמינים שיישום התוכנית יהפוך את הערוץ למאוזן ויגדיל את הסיכויים למציאת משקיע שיזרים אליו כסף לצורך המעבר לרישיון וכיסוי החובות.

 

לדברי חודורוב, "לא בלב קל החלטנו לחתום על הסכם הבראה נוסף, שכולל ויתורים כואבים בשכר – אבל גם תקווה ואופק. בפעם השלישית בתוך חמש שנים, עובדי הערוץ מתגייסים להזרים מכספם לחברה – מתוך אמונה בעתיד שידוריה ותחושת אחריות כלפי הצופים. חוץ מתחימת הקיצוץ בזמן ושיפור בניצול ימי החופשה, אני שמח שהצלחנו לייצר גם תחת התנאים הפיננסיים הקשים שתי מהפכות חברתיות: האחת בהעסקת תחקירנים, שהם הקבוצה המנוצלת ביותר בתקשורת הישראלית כולה, והשנייה במידת השקיפות של החברה כלפי העובדים. אני מאמין שעם מאזנים פתוחים ונציגות מטעמנו בישיבות ההנהלה, ניתן לשפר את תפקוד הערוץ ולמנוע את המשבר הבא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x