$
פרסום ושיווק

הרפורמה ברשות השידור חוזרת למליאת הכנסת, בינתיים בלי הסכם עם העובדים

היום צפוי להיות היום האחרון לדיוני הוועדה שדנה בהצעת החוק לסגירת רשות השידור. הוועדה קיימה דיונים מרתוניים וקידמה את ההצעה במהירות שיא, אך השאירה כמה סוגיות מהותיות פתוחות, כמו מספר העובדים שייקלטו בגוף שיוקם

אופיר דור 08:1309.07.14

הוועדה שקמה לצורך הכנת הצעת החוק לרפורמה ברשות השידור לקריאה שנייה ושלישית צפויה לקיים היום את יום הדיונים האחרון שלה. כעת אמורה ההצעה לחזור למליאת הכנסת לקריאה שנייה ושלישית, אולם בפני ההצעה שמבקש לקדם שר התקשורת גלעד ארדן עדיין עומדים כמה מוקשים שעשויים לעכבה.

הוועדה בראשות ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), שהחלה את עבודתה לפני פחות מחודש, קידמה את הצעת החוק המורכבת לסגירת רשות השידור ופתיחת גוף אחר במקומה במהירות שיא. הוועדה קיימה דיונים מרתוניים, כמעט יומיומיים, למרות מחאות מצד חברי הכנסת החברים בוועדה על כך שאינם יכולים לעמוד בלוח הזמנים הצפוף. אלא שבניגוד למה שניתן היה לצפות, עד לרגע זה לא הגיעו ארדן ונציגי האוצר להסכם עם ההסתדרות המייצגת את עובדי רשות השידור, מה שעלול לסבך את יישום הרפורמה.

 

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד)

 

ההסתדרות והמדינה הגיעו להסכמות ביחס לתנאי הפרישה של עובדי רשות השידור, וארדן והאוצר הסכימו כי עובדי הרשות שייקלטו בגוף החדש לא יספגו קיצוץ בשכרם. עם זאת, ביחס לכמות העובדים הקיימים שיקלטו בארגון החדש נותרו עדיין פערים משמעותיים בין הצדדים. ארדן איים אתמול כי אם לא יושגו הסכמות, יוכנס לחקיקה באופן חד־צדדי סעיף הקובע מכסה של עובדים מהרשות שיקלטו בגוף החדש.

 

אתמול החלה הוועדה לדון בסעיף נפיץ נוסף הקובע כי עלות השכר הכוללת של העובדים בגוף השידור החדש לא תעלה על 35% מתקציבו. סעיף זה נכנס להצעת החוק, אף שהממונה על השכר באוצר קובי אמסלם אמר בדיוני ועדת לנדס, שעליהם מתבססת הצעת החוק, כי אנשיו ניסו למצוא בעולם מודלים המגבילים את הוצאות השכר באופן דומה, אך לא מצאו כאלה. ח"כ איתן כבל, שנחשב תומך בחוק שמקדם ארדן, אמר בדיוני הוועדה: "מדובר בסעיף ששובר את כללי המשחק".

 

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן צילום: עמית שעל

 

לעומת זאת, ראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי אמר אתמול כי "עלות השכר צריכה לעמוד על 20%–25%, ואנחנו החלטנו לתת מרווח ולקבוע בחוק הגבלה של 35%. אנחנו לא רוצים להגיע שוב למצב של גוף מסואב".

 

החשש העיקרי הוא שסעיף זה יוביל להעסקה של עובדי קבלן, כדי להימנע מהצורך להגיע לתקרת התקציב. הסעיף מגביל את טווח התמרון של ההסתדרות בנוגע להסכם קיבוצי שיושג לעובדי הרשות החדשה.

 

נוסף על כך, הסעיף כולל גם אפשרות להתערבות פוליטית בוטה למדי בענייני הרשות החדשה. על פי נוסח הסעיף, אם שר האוצר מחליט כי הרשות אינה עומדת בהגבלת השכר, הוא יכול באופן חד־צדדי לאסור קליטת עובדים חדשים אליה, ולעצור התקשרויות לשם קבלת שירות. בהתערבות יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, סוכלה האופציה שניתנה לשר האוצר למנוע תשלום מענקים או פרמיות לעובדים, אך עדיין מדובר בסעיף שההסתדרות מתנגדת לו באופן נחרץ.

 

גם לאחר שוועדת אלהרר תסיים את הדיון בהצעת חוק, עדיין צפויה לה דרך ארוכה בכנסת. חברי כנסת מהאופוזיציה צפויים להעלות הסתייגויות רבות להצעה, שעל כל אחת מהן תצטרך מליאת הכנסת להצביע. אם אחת ההסתייגויות תעבור, יחזור הסעיף הרלבנטי לדיון בוועדה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x