$
פרסום ושיווק

חברת החדשות של ערוץ 10 תפחית שימוש בפרילנסרים, במוניות ובימי צילום ועריכה

המצוקה התזרימית של הערוץ, שעדיין לא מצא משקיע במקומו של רון לאודר, חייבה מהלך של קיצוצים שבמסגרתו יופחת תקציב כל אחת מתוכניות חברת החדשות ב־10%. אם יעד הקיצוץ לא יושג עלול המהלך לכלול גם פיטורי עובדים

אופיר דור 08:2630.01.14

חברת החדשות של ערוץ 10 תחל בימים הקרובים במהלך של קיצוצים, שעלול לכלול גם פיטורים של עובדים - כך נודע ל"כלכליסט".  

 

במסגרת תהליך הקיצוץ נדרשה כל מערכת תוכנית לקצץ 10% מהתקציב השנתי שלה. הצעד אמור להקטין את תקציב חברת החדשות, שעמד על כ־90 מיליון שקל ב־2013, ב־5 מיליון שקל.

 

הקיצוץ יתבטא בהפחתה של ימי צילום ושעות עריכה, בהורדת הוצאות תחבורה (מוניות לעובדים ולאורחים) ובעיקר בצמצום מסיבי של השימוש בפרילנסרים. אם באמצעות צעדים אלה לא יגויס הסכום הנדרש, צפוי גם מהלך פיטורים מצומצם. בחברת החדשות הדגישו כי המטרה היא לעבור את המהלך ללא הורדה של תוכניות מהאוויר וללא קיצוץ בכוח האדם. ועד עובדי ערוץ 10 לא צפוי להתנגד לקיצוצים, אלא אם כן אלה יכללו פיטורי עובדים.

 

הקיצוץ במשכורות רוב העובדים יבוטל

 

בשבועות האחרונים התקיימו בחברת החדשות דיונים הנוגעים לאופן יישום הקיצוץ בתקציב, שהוחלט עליו בישיבת דירקטוריון ערוץ 10 בסוף דצמבר, וכעת המהלך המתגבש יוצא לפועל. חברת החדשות מעסיקה יותר מ־350 עובדים.

 

בתוך כך התחייבה הנהלת הערוץ לבטל חלקית את הקיצוץ החודשי בשכר שהונהג בתקופת מאבק ההישרדות של הערוץ בסוף 2012. מי שהשתכרו אז בין 7,000 שקל ל־30 אלף שקל ספגו קיצוץ של 2%–3% ועבורם הקיצוץ יבוטל. המשכורות הגבוהות יותר קוצצו אז בעד 15%, ועבור בעליהן הפחתת השכר לא תבוטל. צעד זה יופעל כבר במשכורת חודש ינואר, שתשולם בפברואר. נוסף על כך, כחלק מההסכם הקיבוצי שנחתם עם העובדים באותה התקופה יחל הערוץ להפריש במשכורת ינואר כספים לקרנות השתלמות עבור כ־100 עובדים - 75 מחברת החדשות ו־25 מהערוץ עצמו.

 

רפי גינת, מנכ"ל ערוץ 10 רפי גינת, מנכ"ל ערוץ 10 צילום: יוני המנחם

 

הקיצוצים הם פועל יוצא של עזיבתו המפתיעה של רון לאודר, המממן היחיד של הערוץ בשנים האחרונות. לאודר, שהעביר כחצי מיליארד שקל לערוץ לאורך העשור האחרון, החליט בסוף השנה שעברה להפסיק לתמוך בו ולהעביר את מניותיו ללא עלות ליוסי מימן.

 

במסגרת ההסדר שהושג עם לאודר הזרים איל הקוסמטיקה היהודי־אמריקאי כ־40 מיליון שקל אחרונים כדי לאפשר את המשך קיומו של ערוץ 10 בטווח המיידי. ואולם, כדי שהערוץ יוכל להמשיך לפעול עד להגעת משקיע חדש היה ברור שיידרשו גם קיצוצים. למעט הקיצוץ בחברת החדשות לא מתוכנן כרגע קיצוץ נוסף בערוץ.

 

האתגר המרכזי העומד בפני ערוץ 10 הוא קבלת רישיון ל־15 שנה מהמדינה. הערוץ הגיש בסוף 2013 את הבקשה, אך

הוא לא יוכל לקבל את הרישיון אם לא ייכנס משקיע דומיננטי שיבטיח את עתידו של הערוץ לאורך זמן. שני בעלי המניות הנוכחיים, מימן וארנון מילצ'ן, לא הזרימו כסף לערוץ 10 בשנים האחרונות.

 

"מגעים רציניים להכנסת משקיע"

 

לפי החוק צריכה מועצת הרשות השנייה להכריע באשר לקבלת הרישיון של ערוץ 10 בתוך שלושה חודשים מהגשת הבקשה, כלומר עד סוף חודש מרץ. עם זאת, בערוץ ינסו למשוך את הזמן ככל האפשר בטענה שהחוק נועד להגן על הזכייניות מעיכוב תהליכים על ידי הרשות השנייה ולא לפגוע בהן. ערוץ 10 מנהל כיום משא ומתן עם כמה גורמים על השקעה בו. אחד הגופים ששמם הוזכר הוא רשת התקשורת היוונית אנטנה. בערוץ מגדירים את המגעים "רציניים".

 

מנכ"ל להב (לשכת ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים), מוטי שפירא, מסר בתגובה: "אם חברת החדשות של ערוץ 10 תצמצם את השימוש בפרילנסרים, נשקול להעביר את הנושא לבית דין לעבודה; לא ייתכן שהפרילנסר יהיה הראשון להיפגע 'ולהיזרק' כשהדברים אינם מסתדרים כצפוי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x