$
פרסום ושיווק

עובדי מסעדת יועזר בר יין שנסגרה הגישו לבית המשפט בקשת פירוק

15 עובדים טוענים: "חייבים לנו 680 אלף שקל". בא אוה של ציפורה אסף, מבעלי המסעדה: "החברה מתנהלת לפי החוק וכואבת את הנסיבות הטרגיות שהובילו לקריסתה"

יצחק דנון 08:5202.05.13
מסעדת יועזר בר יין שנסגרה לאחרונה הותירה אחריה חובות בגובה של 680 אלף שקל ל־15 עובדיה - כך טוענים העובדים בבקשה למתן צו פירוק שהגישו לבית המשפט נגד חברת ציפורה בר יין, שהפעילה את המסעדה. לטענת העובדים, החברה, שהוחזקה על ידי ציפורה אסף והמסעדן שאול אברון, שהלך לעולמו לפני כחצי שנה, הפכה מאז מותו לחדלת פירעון.

 

שאול אברון במסעדת יועזר בר יין שאול אברון במסעדת יועזר בר יין צילום: עמית שעל

 

על פי הבקשה שהגישו העובדים, באמצעות עו"ד מיטל צפרוני, לאחר מותו של אברון בנובמבר 2012 המשיכה המסעדה לעבוד כמה חודשים, אך בפברואר האחרון הודיעה החברה לעובדים כי תיאלץ לסגור אותה, אף שהיא נותרה חייבת להם כספים בגין משכורות שלא שולמו, פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות נוספות.

 

העובדים טוענים כי עורך דינה של החברה מסר למנהלת המסעדה כי ככל הנראה העובדים יצטרכו לנקוט הליכי פירוק כדי לקבל את כספם, ואף כתב זאת במענה לפניית העובדים: "ברור לכל כי החברה חדלת פירעון ונגזר עליה להתפרק. מרשתנו תומכת בכל מהלך של פירוק, והכל לתועלת כל נושי החברה לרבות עובדיה".

 

לטענת העובדים, לחברה אין נכסים משמעותיים ויש לה חובות נוספים בגובה מאות אלפי שקלים לפחות. העובדים מציינים כי רק צו פירוק נגד החברה יאפשר להם לפנות ללביטוח לאומי כדי להבטיח את זכויותיהם.

 

עו"ד זיו אייזנר, בא כוחה של ציפורה אסף, מסר: "החברה מתנהלת בשקיפות ולפי החוק וכואבת את הנסיבות הטרגיות שהובילו לקריסתה. הנהלת החברה תומכת בעובדים ומסייעת להם בקבלת זכויותיהם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x