BDI: שחיקה ברווחיות הקונדיטוריות ובתי המאפה שחששו להעלות מחירים
לדברי כלכלני החברה, הגידול של 2% בהכנסות הענף מוסבר רק בפתיחת בתי מאפה וקונדיטוריות חדשים, שב-2011 הגיע מספרם לכ-1,500
ענף בתי המאפה והקונדיטוריות רשם בשנת 2011 גידול קטן יחסית של 2% לעומת 2010. עפ"י סקירת חברת BDI ב-2011 הגיעו הכנסות הענף ל-2.75 מיליארד שקל, ממכירות קמעונאיות בלבד.
כלכלני החברה מסבירים את הסיבה לגידול הנמוך בעובדה שבתי המאפה והקונדיטוריות חששו להעלות מחירים ללקוחות למרות העלייה במחירי חומרי הגלם, והתוצאה הייתה ירידה ברווחיות. לדבריהם, הגידול של 2% בהכנסות הענף מוסבר בפתיחת בתי מאפה וקונדיטוריות חדשים, שב-2011 הגיע מספרם לכ-1,500.
על פי הכלכלנים, בשנים האחרונות ניכרת מגמת עלייה במחירי חומרי הגלם לייצור לחמים ועוגות שבאה לידי ביטוי בעלייה של 21% במחירי הסוכר ב-11 החודשים הראשונים של 2011, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
כמו כן, בתקופה זו עלו מחירי הקקאו ב-24% והביצים בכ-9%, לעומת תקופה מקבילה אשתקד. בעשרת החודשים הראשונים של 2011 עלו מחירי החיטה בעולם בכ-54% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.


