$
פרסום ושיווק

אבי וייס לסתיו שפיר: "בזכותכם קרתה המחאה ובגללכם היא הסתיימה"

מנכ"ל חדשות ערוץ 2 בכנס אילת: "המחאה גוועה כי ראשיה איבדו את האמון של הרבה מאד אנשים". שפיר: "התקשורת פספסה, ההתעסקות היתה בדמויות המובילות כשהסיפור היה מחאה עממית". הדיון שתוכנן למחר בנושא דחיית חובות העבר של ערוץ 10 נדחה לשבוע הבא

שלי פריצקר 14:1705.12.11

"בזכותכם קרתה המחאה ובגללכם היא הסתיימה", כך אמר אבי וייס, מנכ"ל חדשות 2, למובילי המחאה החברתית, סתיו שפיר ואיציק שמולי, במסגרת פאנל שעסק בסיקור התקשורתי של המחאה, בכנס אילת. וייס הוסיף, "הפן הפרסונלי הגיע מכם, כמו חוסר הבושה של חלקכם בדרך בה מדברים לראש הממשלה מול מצלמות.

זה גווע כי ראשי המחאה איבדו את האמון של הרבה מאד אנשים".

 

סתיו שפיר אמרה בתגובה, "התקשורת פספסה. גם בימים בהם דיברו על התמיכה והחיבוק של התקשורת, גם אז היא פספסה והמשיכה במתכונת האח הגדול - הריאליטי. ההתעסקות היתה בדמויות המובילות, הסכסוכים, כשהסיפור היה אחר, סיפור של מחאה עממית, מחאה של דור שלם".

 

בהקשר לאופי הסיקור הסביר וייס, "תמיד יש דילמה אם לסקר או לייצר מציאות. את מחאת הקוטג' התחלנו לסקר אחרי שראינו שהיא מכה גלים בפייסבוק וכך היה גם עם המחאה החברתית. בשלושה שבועות הראשונים של מחאת האוהלים לא פתחנו עם זה את המהדורה אלא שמרנו על איפוק בסיקור, אבל כשהאוהלים עברו את רחוב חשמונאים כבר לא יכולנו".

 

איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר "לא אומרים בצורה ישירה, אבל יש התחבטות בגופי תקשורת מאז המחאה והתוצאות הקשות של הירידה מהכנסות הפרסום. התקשורת במחאה הזו עשתה את תפקידה ובמקומות מסויימים הלכה אולי צעד אחד רחוק מדי. אבל צריך לזכור ש-400 אלף יוצאים לרחוב לא כדי להפגין על מותרות. בסך הכל הליווי התקשורתי של המחאה היה נכון".

 

דחיית מועד המעבר לרישיונות

 

יו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה הכהן סיפר כי הדיון בוועדת הכלכלה הנוגע גם בנושא דחיית תשלומי חובות העבר של ערוץ 10 שאמור היה להתקיים מחר נדחה לשבוע הבא. "למרות כל השמועות חברי ועדת כלכלה לא רוצים לסגור את ערוץ 10 אבל אין לנו כרגע פתרונות ביד". שאמה אמר כי איננו רואה את עצמו מצביע בעד דחיית מועד התשלום אולם ציין כי אחת האפשרויות היא דחיית מועד המעבר לרישיונות. "הזזת המועד לא דוחה את החובות ומשאירה את ערוץ 10 בחיים, בדבר כזה אתמוך", אמר שאמה.

 

בפאנל אחר דיבר אורי רוזן, מנכ"ל חדשות 10. לדבריו, "המצב הכלכלי משפיע עלינו באופן דרמטי. סגרנו את מחלקת הפיתוח וזה לא הקיצוץ היחידי שעשינו. מחודש לחודש זה ניכר יותר על המסך",

 

עוד הוסיף רוזן, "אני לא מרוצה מהשכר שאני משלם לעובדים. קשה לי להסתכל להם בעיניים. כל חצי שנה הם מזכירים לי שהבטחתי להעלות להם את השכר ואני מורח אותם עוד שנה כי אי אפשר להעלות להם כשבעלי הערוץ מפסידים".

 

יצחק לבני, לשעבר יו”ר דירקטוריון חדשות 2 אמר, "בעלי ההון צריכים להפסיד כמה שצריך, הם לא באו לסטוץ אלא צריכים להכניס את היד לכיס ולקחת אחריות על העובדים גם כשהם מפסידים. הם צריכים לעמוד באופן ציבורי מאחורי החובות של הערוצים שלהם".

 

חגי גולן, עורך גלובס: "לפני כמה חודשים המדינה שינתה את תנאי משאב הטבע גז ותשובה נדרש לשלם יותר. מדוע שלא ישנו את התנאים לערוץ 10? גם את התנאים של ערוץ 10 אפשר לשנות, זה לא לוחות הברית. בעלי ההון שלבני מדבר עליהם, לא יכולים להפסיד יותר".

 

פרופ' דן כספי מאוניברסטית בן גוריון אמר בדיון כי "השקעה בתקשורת היא גם משיקולים פוליטיים ולא רק כלכליים. שלא יבכו כאן על הפסדים כלכליים כי אלה מקזזים את הרווחים הפוליטים. משום כך אני מסרב להצטרף לחבורת הבכיינים ולאווירת הנכאים. התמונה הרבה יותר מורכבת. מי שחייב 60 מיליון שקל, הלוואי שכולנו נהיה חייבים סכומים כאלו".

 

אורי רוזן ענה לו: "אני מכיר את הטענות כלפי בעלי המניות, אם היו מרוויחים משהו שהוא לא כספי אז עוד אנשים היו רוצים להכנס. אין תמורה פוליטית או תדמיתית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x